tag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post558212908151200868..comments2023-04-11T09:25:55.744+02:00Comments on kreatív konyha: Kaiser smarni, azaz császármorzsaKreatív konyhahttp://www.blogger.com/profile/10254776216703891560noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-57408100501049894672011-04-19T22:35:59.936+02:002011-04-19T22:35:59.936+02:00Ravioli-szerűség, túrós, metélőhagymás burgonyatöl...Ravioli-szerűség, túrós, metélőhagymás burgonyatöltelékkel :) <br />Húsvét után értekezünk róla :)Kreatív konyhahttps://www.blogger.com/profile/10254776216703891560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-61585624899416114662011-04-19T21:36:36.575+02:002011-04-19T21:36:36.575+02:00Öszintén megmondom,még sosem hallottam róla, de ki...Öszintén megmondom,még sosem hallottam róla, de kinyomozom és az ünnepek után úgy ahogyan írtad, kitárgyaljuk;)) ez valami fánk féle lehet, a krapfen szóból adódóan.Sorry,közben megnéztem gyorsan a "guglin", olyasmi mint a sváb "maultasche" vagy mint az olasz ravioli.Jó tudni,hogy ilyen is létezik:))alchrihttps://www.blogger.com/profile/06678835680386214983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-18878224221402529062011-04-19T21:25:35.775+02:002011-04-19T21:25:35.775+02:00Foodafok, nekünk is ízlett! Érdemes kipróbálni!Foodafok, nekünk is ízlett! Érdemes kipróbálni!Kreatív konyhahttps://www.blogger.com/profile/10254776216703891560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-65307723206619265972011-04-19T21:24:48.799+02:002011-04-19T21:24:48.799+02:00Alchri, köszönöm a jókívánságot, viszont kívánom! ...Alchri, köszönöm a jókívánságot, viszont kívánom! Nálam lesz készülődés, még húsvéti locsolóverset is kell tanítanom 5 éves nagyfiamnak, bár ő még nem fogja megkergetni a lányokat.... örülök, ha hajlandó lesz a locsolóverset elmondani.<br /><br />Kinéztem egy magazinban a Villgrater Schlipfkrapfen nevű ételt, ismered? Majd esetleg húsvét után kitárgyalhatnánk...Kreatív konyhahttps://www.blogger.com/profile/10254776216703891560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-82827305392090123042011-04-19T21:07:57.501+02:002011-04-19T21:07:57.501+02:00Nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánok! Nekünk is...Nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánok! Nekünk is a daramorzsa a nyerö;) A snidlingkrémleves is finom, de a "becsípett sárgarépakrémleves" is isteni! Az idén semmi különös nem készül,szombaton nálunk leszünk anyukámmal és barátnöivel,vasárnap nála, húsvéthétfön pedig menekülés a locsolkodók elöl....;)))) 32 év alatt elszoktam ettöl a szokástól. Tojást sem festek. A gyerekeim nélkül nem az igazi. Ök otthon/ Németország/ vannak, dolgoznak, tanulnak. Ez az élet rendje. Kellemes készülödést kívánok!alchrihttps://www.blogger.com/profile/06678835680386214983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-29982374255962583522011-04-19T21:00:00.049+02:002011-04-19T21:00:00.049+02:00Imádom!Imádom!Foodafokhttps://www.blogger.com/profile/08548985911656321391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-72852504080522916532011-04-19T15:53:52.376+02:002011-04-19T15:53:52.376+02:00Szeretettel köszöntelek, Alchri! Igen, az eredeti ...Szeretettel köszöntelek, Alchri! Igen, az eredeti császármorzsa lisztből készül, azért is írtam, hogy az én receptem valójában daramorzsa, csak nagyon elrejtettem a sorok közé. Nekem is van eredeti (?) csupán liszttel készülő császármorzsa receptem (anyukámféle), de valahogy ez jobban bejön. Átkukkantottam Hozzád, a snidlingkrémleves nagyon tetszik, ki fogom próbálni.Kreatív konyhahttps://www.blogger.com/profile/10254776216703891560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5680877469278859092.post-22380006035671162132011-04-19T15:40:49.675+02:002011-04-19T15:40:49.675+02:00Nagyon gusztusos,biztosan finom is volt;) de az er...Nagyon gusztusos,biztosan finom is volt;) de az eredeti császármorzsát " Kaiserschmarrn" lisztböl készítik,hasonló a palacsintatésztához, csak külön kell a tojások sárgáját és fehérjét feldolgozni.Olyasmi mint egy nagyon vastag palacsinta szétszaggatva. Most néztem meg a magyar wikipedián, helytelen,hogy grízzel is írja, a német wikipédián egy szó nem áll grízröl.Az daramorzsa és nem császármorzsa.Éttermekben / Magyarországon/ is sokszor daramorzsát kapunk amit "Császármorzsának" tüntetnek fel az étlapon.A blogomon megtalálható mindkettö.Mi a daramorzsát szeretjük jobban,pillanatok alatt elkészül, hála egy nagyon jó receptnek;)alchrihttps://www.blogger.com/profile/06678835680386214983noreply@blogger.com