Tegnap este hoztam össze ezt a gyors desszertet 3 éhes fiú részére. Olivér óvodás kis barátja itt volt nálunk, gondoltam nagyot nem hibázok, ha palacsintát sütök nekik, azt szerintem minden gyerek szereti (legalábbis én még nem találkoztam olyannal, aki nem szerette volna). A fiúk elkezdtek játszani, aztán úgy döntöttem, hogy mégsem palacsinta lesz, mert nem mertem megkockáztatni, hogy szétszedik a házat, amíg én a konyhában szöszölök, így inkább tepsiben sütöttem meg. Hasonlót régebben olvastam már Flóránál, úgyhogy biztos voltam benne, hogy sikerülni fog.
A gyerekeknek nagyon ízlett, hárman megették szinte az egészet, nekem épp egy picurka kocka maradt, Apának meg semmi.
Tepsiben sült palacsinta banánnal és fahéjas almával
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 db tojás
- kb. 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- fél teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
A tésztába:
- 2 alma
- 1 banán
- 5 dkg barna cukor
- 1 kávéskanál fahéj
A tejet, a vizet és a tojásokat alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót. Kis adagonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is és palacsinta sűrűségű tésztát készítünk. Beleöntjük az olajat is. Utána felkarikázunk egy banánt, és meghámozzuk az almákat. Az almákat 2 cm x 2 cm kockákra vágjuk, beleforgatjuk a fahéjjal összekevert barna cukorba. A palacsinta tésztát sütőpapírral (vagy tartós sütőfóliával) bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, egyenletesen szétosztjuk rajta a gyümölcsöket és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt megszórhatjuk porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
Mónika