Oldalak

2011. május 19.

Kapribogyós heringtekercsek tokaji furmintos borecetes salátaágyon

Lelkiismeret megnyugtatására szolgáló saláta. Hogy miért? Salátát is eszünk, halat is eszünk, kell ennél több?

Kapribogyós heringtekercsek tokaji furmintos borecetes salátaágyon

Hozzávalók:


  • 200 g olajban pácolt heringtekercs
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 200 g salátakeverék – endívia saláta, radicchio saláta, csemegekukorica, fejeskáposzta
  • 2 evőkanál tokaji furmintos borecet
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • só, bors


Elkészítés:

A borecetet és a hideg vizet összekeverjük, majd lassan hozzácsorgatjuk az olivaolajat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vegyes salátára ráöntjük a borecetes keveréket, hozzáadjuk a kapribogyót és óvatosan megkeverjük. Hozzáadjuk a heringtekercseket is, és készen van.







Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, én is megkaptam az ecet mintákat, már alig várom, hogy kipróbálhassam őket.

    VálaszTörlés
  2. De jó!!!! Várom a borecetes recepteket! Hal és borecet párosításával majd még próbálkozom.

    VálaszTörlés