Ezt a receptet még régebben mentettem el, már éppen ideje volt, hogy elkészüljön, hiszen nagyon egyszerűen és könnyedén elkészíthető étel. Hátránya ugyanez, könnyedén és gyorsan elfogy. Gyakori étel lesz nálunk, az biztos. Petrezselymes kukoricás rizzsel ettük.
Tejben sült sajtos csirkecomb
Hozzávalók:
- 10 darab csirkecomb
- 40 dkg trappista sajt (ebből 20 dkg vékony szeletekre vágva, 20 dkg reszelve)
- fél liter tej
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- sült csirke fűszerkeverék (ízlés szerint)
A csirkecombokat besózzuk, borsozzuk, kevés sült csirke fűszerkeverékkel meghintjük. A bőrét óvatosan fellazítjuk és a sajt felét (kb. 20 dkg-át) a bőre alá dugdossuk.
A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk és beletesszük a tejbe.Tepsibe tesszük a csirkecombokat, és a tejet aláöntjük.
Alufólia alatt sütjük 180 fokon kb. 70 percig, majd levesszük a fóliát. A maradék tejszaftot leöntjük, és a 20 dkg reszelt sajtot rászórjuk a combok tetejére. Visszatesszük sütőbe, és tovább sütjük pirulásig.
Rizzsel, petrezselymes burgonyával vagy hasábburgonyával tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Mónika
A recept forrása: Andi konyhája
Örvendek, hogy ismét itt vagy:) Isteni lehet ez a csirkecomb, s csodaszép a tálalás:)
VálaszTörlésKöszi szépen, Kati!
TörlésNagyon hányoltalak!Én is kiprobálom!
VálaszTörlésRemélem bejön ez a "tejes csirke"! Igyekszem gyakran jönni, igaz több programajánló lesz majd, mint recept :)
TörlésLátom belehúztál! Isteni főételt hoztál, én is szoktam tejes csirkét készíteni, de ez a sajttal töltés még kimaradt! Nagyon tetszik!!! :)) Csodás a kép is! :)
VálaszTörlésKöszi Barbi! És ha még tudnád, hogy most éppen mi készül! A Te pesto-s, parmezános kiflid. Nagyobbak lettek, mint a Tiéd, de biztosan finomak. Még forrók, nem tudom megkóstolni. De jelentkezem majd a teszt eredményével! :)
TörlésÓ de jó!!! Kíváncsian várom!! :))
TörlésHm... ez isteni lehet! :)
VálaszTörlés