Pár napja kaptam egy érdekes felkérést egy régi ismerősömtől. Írt egy novellát, és megkért, hogy olvassam el és véleményezzem. Tudta, hogy objektíven és őszintén fogok visszajelezni a mű kezdeményről, és tudta azt is rólam, hogy régen rengeteget olvastam. Nem akartam elkeseríteni, hogy csak régen "faltam" a könyveket, manapság már fáradt lusta vagyok az olvasáshoz. Este már alig bírom nyitva tartani a szemem, ezért szinte nem is olvasok. De természetesen megkérésének eleget tettem, elolvastam a bűnügyi novellákat tartalmazó írását.
Eme kitérő után szíves figyelmetekbe ajánlok egy könyvet, amit pár napja olvastam el és nagyon tetszett. A könyv címe Hölgykupé, szerzője Anita Nair és a Magyar Könyvklub gondozásában jelent meg (sajnálatos módon a szerző neve hibásan lett feltüntetve a könyv borítóján). A könyv női sorsokról szól, ajánlom nőknek és férfiaknak egyaránt. Hat indiai asszony - egy hosszú utazás során - elmeséli egymásnak életét, amely talán befolyással lehet a főszereplő Akhila életére, döntéseire. Kellemes olvasmányélmény volt az egzotikusan távoli India asszonyairól.
Na de nem könyves blogom van, hanem receptes, ezért itt van egy jó kis kolbászos lencseleves, amit a legújabb Szuflé magazinból készítettem el. Nem módosítottam rajta, nagyon finom lett!!
Kolbászos lencseleves
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg szárazkolbász karikákra vágva
- 1 evőkanál kacsazsír
- 2 darab babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg lencse
- 1 darab sárgarépa
- víz a felöntéshez (vagy húsleves)
- só, bors
Az előző este a lencsét vízbe áztatjuk. Másnap a kacsazsírt felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a kolbászt és a babérlevelet. Ezután az apróra vágott vöröshagymát adjuk hozzá, majd belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket. Hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, a kockákra vágott sárgarépát is, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, picit borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Tálaláskor lila hagymát és tejfölt tehetünk rá.
Recept forrása: Szuflé magazin 2011. tél
Mónika