Első olvasatra meglepődtem a sütemény nevén, amit Lizi blogján olvastam, de mivel egyszerű volt az elkészítése és rengeteg őszibarackot kaptam Anyósoméktól, arra gondoltam, hogy őszibarackos panelrétest fogok tesztelni. Ne kérdezzétek, miért panelrétes a neve, nem tudom....
De gyakran fogom készíteni. Mérleget nem kell használni, a kefires pohárral ki lehet mindent mérni, ezért gyerekek is könnyedén össze tudják állítani.
Őszibarackos panelrétes
Hozzávalók:
- 6 darab réteslap
- 2 kis pohár kefir (a kefires poharat használjuk később méréshez)
- 3 tojás
- 2 kefires pohár kristálycukor
- 3 kefires pohár búzadara
- fél csomag sütőpor
- 1 kefires pohárnyi étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4-5 darab őszibarack - megpucolva, darabokra vágva
- kevés olaj a réteslapokhoz
Tetejére:
- 1 tojás
- fél pohár tejföl
Kiolajozott tepsibe fektetünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olajjal, ráfektetünk egy másik lapot. Ugyanígy járunk el a következő réteslapnál is.
A többi hozzávalót összekeverjük, és ráöntjük a réteslapokra. A masszába beleszórjuk az őszibarackot, elsimítjuk. A tetejére ráteszünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olajjal, majd ismét egy réteslapot simítunk rá. Ezt a réteslapot is megkenjük olajjal, és végül az utolsó réteslapot is rátesszük.
A tetejét megkenjük egy tojás és tejföl keverékével.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Mónika
Enter your email address: