Mostanában teljesen leszoktam a sima rizs és krumpli köretekről, és szerencsére családom ezt nem bánja. Hétvégén a sült csirkéhez kétféle köret készült. Az egyik egy finom fűszeres sült sütőtök volt, a másik pedig párolt pagoda karfiol.
A sütőtököt minden formában imádjuk, készült már leves, torta, muffin is belőle (ígérem, jönnek ezek is hamarosan), most éppen köretként készült el. Pontos mennyiségeket nem írok, mindenki nyilván annyit készít belőle, amennyit akar és a fűszerezés is inkább egy ötlet.
A pagoda karfiolt nemes egyszerűséggel megpároltam, semmi bonyolultat nem csináltam vele. Mivel tudom, hogy barátnőm, már nyúl is a telefonért (vagy a Skype-hoz), hogy megkérdezze, hol a csudában lehet ilyen puccos dolgokat találni, ezért már most leírom, hogy a pagoda karfiolt itt kaptam a faluban lévő CBA Prímában, és karfiolhoz hasonló árban van. A pagoda karfiolból persze több lett, de fiaim fotózás közben is lopkodtak a tányérból.
Rozmaringos fokhagymás sült sütőtök és párolt pagoda karfiol |
Hozzávalók:
- sütőtök
- rozmaring - durvára vágva
- fokhagyma - megpucolva, vékony szeletekre vágva
- olívaolaj
- bors
A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, rászórjuk a durvára vágott rozmaring leveleket, a fokhagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, pár tekerésnyi borsot adunk hozzá és megsütjük. Azonnal tálaljuk, frissen az igazi.
Jó étvágyat!