Pudingos babapiskótás torta - sütés nélkül
Hozzávalók:
- kb. 25 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 csomag puncsos pudingpor (főzéssel készíthető)
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készíthető)
- 1,2 liter tej
- 3x4 evőkanál kristálycukor
- 10-12 darab babapiskóta
Mázhoz:
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 6 evőkanál víz
Dekorációhoz:
- ízlés szerint - zselés cukorkák
Az elkészítés menete:
- A hagyományos módon 8 dl tej felhasználásával és 8 evőkanál kristálycukorral elkészítjük a puncs pudingot. Folyamatos kevergetéssel langyosra hűtjük.
- A hagyományos módon 4 dl tej felhasználásával és 4 evőkanál kristálycukorral elkészítjük a vaníliás pudingot. Folyamatos kevergetéssel langyosra hűtjük.
- Egy tortaforma alját a szögletes háztartási keksz felével szorosan kirakosgatjuk. Ráöntjük a puncs puding felét a kekszre.
- A puncspudingra szorosan babapiskótákat fektetünk.
- A babapiskótákra ráöntjük a vaníliás pudingot, majd rá egy sor háztartási kekszet teszünk.
- A háztartási kekszre ráöntjük a maradék puncs pudingot, majd egy utolsó sor háztartási keksz következik.
- Közben elkészítjük a mázat. Az öntethez a kakaóport a porcukorral meg a vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levesszük, majd hozzáadjuk a vajat. A mázat a torta (kekszek) tetejére kenjük és igény szerint dekoráljuk.
- A tortát hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Utána könnyen szeletelhető lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Mónika