Szégyen szemre két hete írtam a blogba. Pedig biztos voltam benne, hogy - mit nekem munkakezdés - szuperjó időgazdálkodásommal este még simán jut idő kis hobbimra. Erre persze rácáfolt a sok munka, a rengeteg vezetés, a beteg gyerekek és a háztartás. Nyilván főzés volt, sütés volt (mosogatás, törölgetés, rakodás, fotózás volt), de arra már nem maradt éjszaka idő, hogy be is gépeljem a finomságok leírását, vagy éppen a gyerkőcökkel történt eseményeket.
Ma azt hiszem kijelenthetem, hogy mindkét fiam átesett egy köhögés-nátha-láz triumvirátuson, és mindkettőn valamiféle hányós hasmenős vírus is átgyalogolt. Remélem a következő hetekben semmi probléma nem lesz velük.
Azért arra maradt pár percem, hogy berohanjak egy újságoshoz, és megvegyem a GoodFood magazin első magyar nyelvű számát. Nem fogok most semmit sem írni a magazinról, az érdeklődők úgyis megvették már, akik ismerték az eredeti angol kiadványokat azért, akik esetleg nem ismerték az eredetit, azok azért.
Pár napja ezt a szardíniás paradicsomos spagettit készítettem a GoodFood magazin 2012. márciusi számából, igaz a chilit kihagytam, mert a gyerekek is ettek belőle. Nekünk nagyon bejött, bátran ajánlom kipróbálásra.
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 zúzott fokhagymagerezd
- 227 g konzerv paradicsom (darabolt)
- 2 doboz filézett paradicsomos szardínia konzerv
- 10 dkg magozott olajbogyó (nálam paprikával töltött olajbogyó volt)
- 1 evőkanál lecsepegtetett kapribogyó apróra vágva
- fél csokor petrezselyem apróra vágva
A spagettit hagyományos módon forrásban lévő vízben megfőzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt. Melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk egy kicsit. Adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsomos szardíniát és folyamatosan kevergessük.
Melegítsük pár percig, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a kaprit és a petrezselyem nagy részét. Keverjük össze, főzzük még pár percet, és készen is van. Tálaláskor a maradék apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
Igyekszem gyakrabban jönni, addig is köszönöm olvasóimnak eddigi kitartását és türelmét!
Mónika