Az elmúlt napokban, hetekben készítettem pár olyan tésztaételt, amelyek nagyon egyszerűek, olcsóak, csak sokszor eszünkbe sem jutnak. Némelyiknél remélem a kedves olvasó csak a homlokára fog csapni, és azt mondja, hogy tényleg, milyen régen ettem ilyen tésztát.... :)
Nálunk a sajtos tészta például egy ilyen étel. Amikor már fogalmam sincs, hogy mit hozzak össze 10 perc alatt, akkor általában kisfiam az, aki közli velem, hogy ő sajtos tésztát akar enni. Ilyen egyszerű!
Sajtos tészta - három különböző sajtból
Hozzávalók:
- masnitészta - igény szerinti mennyiségben
- 15 dkg sajt/fő vegyesen - trappista, gouda, füstölt trappista, parmezán - ami otthon van
- víz, só, bors
A tésztát lobogó, forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát meghintjük az előzőleg lereszelt sajtokkal. Igény szerint borsozzuk.
Ötlet: érdemes a maradék sajtokat egy mélyhűtő tasakba összegyűjteni, lefagyasztani és amikor sajtmártásos vagy ha reszelt sajtos tésztát akarunk, akkor csak előkapunk ezekből a tasakokból egyet.