Extra finom levest találtam ki hétvégén a hűtőben árválkodó karfiol végleges feldolgozására. Lefotózni már csak a maradékot tudtam, azt is nagy leves rajongó Milossal együtt :)
Burgonyás tejfölös karfiolleves kolbásszal
Hozzávalók:
- 4 darab kisebb krumpli
- 1 fej karfiol
- zöldség alaplé (vagy víz)
- 20 dkg paprikás kolbász
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük és vízben megmossuk. Mindkét zöldséget egy fazékba tesszük, zöldség alaplét öntünk rá és feltesszük főni. Miközben a zöldségek főnek, a paprikás kolbászt karikákra vágjuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászt és pár percig még főzzük. Közben a lisztet a tejföllel alaposan kikeverjük és lassan a leveshez adjuk. Főzzük még pár percig és készen van.
Jó étvágyat hozzá!