2012. január 24.

Kolbászkrémmel töltött kiflik

Tegnap vacsorára készültek ezek a kolbászkrémmel töltött kiflik, abból a célból, hogy a hűtőben fellelhető mindenféle maradékot hasznosítani tudjam. A kiflit Limara húsos kifli receptje alapján készítettem el, egy kicsi változtatással, nem csupán finomlisztből készítettem, hanem 3/4 részben finomlisztből 1/4 részben réteslisztből. Persze ezt is csak azért, mert a finomliszt is elfogyott :))

Kolbászkrémmel töltött kiflik






Hozzávalók:


  • kb. 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt

A kolbászkrémhez (töltelék):


  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • bors
  • bazsalikom
  • só (ízlés szerint)
A tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral megfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval együtt kenyérsütőgépbe pakoljuk, majd elindítjuk a dagasztás funkciót. A tésztát olajjal vékonyan kikent kelesztőtálba tesszük, majd 60 percre meleg, huzatmentes helyre tesszük és kelni hagyjuk. 

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A kolbászt karikákra vagy apró darabokra vágjuk és késes aprítógépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt. Krémesre keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, majd 8 részre vágjuk. A körcikkek szélére tesszük a tölteléket, a cikk két oldalát behajtjuk (legalábbis én így csináltam, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék). Majd feltekerjük a kifliket. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és további 30 percre félretesszük, hogy keljenek. Az idő letelte után megkenjük enyhén felvert tojással, meghintjük szezámmaggal (vagy sajttal, vagy köménymaggal, vagy lenmaggal) és előmelegített 170 fokos sütőben sütjük 18-20 percig.

Ebből a mennyiségből 24 darab lett.


Jó étvágyat!

Mónika


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

7 megjegyzés:

  1. Nagyon megkívántam most így éjféltájban:)

    VálaszTörlés
  2. Jó finom lett ez a hűtőürítő!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Figyelmetlen voltam! Ez is gépi!:)) Akkor nem kell félnem, hogy elrontom!!!:))
    Ráadásul el sem küldtem a másik hsz-t:)) , hogy a szomszédnak gyerekei és kolbászai is vannak, nekem meg gép:)))

    VálaszTörlés
  4. A keltésztából én is gyakran sütök mindenféle töltelékes kiflit, szeretjük nagyon, és ez is pont nekünk való! Nagyon szépek lettek!!! :))

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek lettek kiflik ! Ritkán sütök kelt tésztából, ha egyáltalán , de ez most megfogott, mivel sós és nem édes.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Mónika, szeretettel meghívlak egy eseményre
    , melyen jutalmat kapsz tőlem sikeres blogolásod fáradozásaiért :)

    VálaszTörlés
  7. Lányok, köszönöm!

    Vicuska, köszi a meghívást, megnézem az eseményt!

    VálaszTörlés