Töltött csirkemellfilé baconbe göngyölve
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 500g bacon szeletelve
Töltelékhez:
- 150 g dán pikáns chilis reszelt sajt - én ilyet használtam
- 3 szál újhagyma - karikákra vágva
- 20 dkg füstölt kolbász apró darabokra vágva
- piros kaliforniai paprika - apró darabokra vágva
- 1 tubus füstölt sajtos sajtkrém
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, majd folpack alatt vékonyra klopfoljuk. Óvatosan sózzuk, ízlés szerint borsozhatjuk is. A töltelékhez a reszelt sajtot, a karikákra vágott újhagymát, a kolbász darabkákat, a paprikát összekeverjük. Hozzáadjuk a füstölt sajtkrémet is.
A töltelékeket a csirkemell szeletek közepére halmozzuk, majd felgöngyöljük, a széleit óvatosan behajtjuk. A bacon szelettel szorosan áttekerjük. Sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. Jól előkészíthető és a tölteléket ízlés szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon jól néz ki, biztos finom ezzel a töltelékkel Csirkemell receptem őzgerincformában sütve van, de ez attól sokkal egyszerűbben elkészíthető! (Megörültem mikor láttam az új bejegyzésedet! Puszilom a fiúkat!)
VálaszTörlésKöszi Éva! Jó lenne újra felvenni a fonalat.... :)
TörlésJól néz ki :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlésIgazán nincs mit!
Törlés