Ezt a fűszeres karamellás tejet még régebben készítettem, csak teljesen elfeledkeztem róla. Pedig kár lenne említés nélkül hagyni, hiszen nem egy egyszerű karamellás tejről van szó, hanem csillagánizzsal fűszerezett narancsos karamellás tejről. Azért az is az igazsághoz tartozik, hogy megosztotta a fogyasztókat, volt aki nagyon fűszeresnek találta, én például kicsit édesnek, de ettől függetlenül nekem ízlett. Egyik vacsorára ismét elkészítem a héten, de kevesebb fűszerrel.
Remélem aki kipróbálja, annak ízleni fog.
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 liter tej
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál narancsaroma
- 1 darab csillagánizs
- 2 darab fahéj
- 1 narancs reszelt héja
A cukrot egy lábasban mérsékelt tűzön karamellesre olvasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, beledobjuk a csillagánizst, a fahéjakat és a narancsaromát. A narancs héját is belereszeljük.
Addig kevergetjük alacsony hőfokon, amíg a karamell teljesen fel nem olvad és még 5-6 percig főzzük.
Kihűtés után fagyasztható.
Recept forrása: Stahl magazin 2009. Ünnepi különszám - kevés átalakítással
Tetszik, még fagyiban is a karamellt szeretem :).
VálaszTörlésWanna, csatlakozom! Én is szeretem nagyon a karamell fagyit.
VálaszTörlés