Vasárnap pont jó időben voltam jó helyen - mármint a neten - ugyanis találtam egy könnyen elkészíthető túrófánk receptet. Eredeti célom nem is a fánk volt, hanem az, hogy elhasználjam az aznap szavatosságát vesztő 25 dekás túrót. Foodafok receptjét egy tasak vaníliás cukorral módosítottam (felfelé).
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg rétesliszt
- 3 egész tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- pici só
- 2 tasak vaníliás cukor
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük, majd félretesszük pihenni kb. 10-15 percre. A pihenés után két kanál segítéségével bő forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlővel bélelt hőálló tálba tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, vagy adhatunk hozzá lekvárt (vagy mindkettőt).
Én a saját készítésű narancslekváromból tettem hozzá, amit előtte kicsit megmelegítettem.
Gratulálok! Ügyes vagy! Vendégek, hirtelen betoppanásánál, akár elöttük is elkészíthető, persze, ha van hozzá minden. Abban a pillanatban, frissen elfogyasztva, kétfelé fog állni a fülük. (eddig is kétfelé állt:)
VálaszTörlésKöszönöm! Jó volt a recept! Nálam túró mindig van otthon (fagyasztóban), mert rengeteg túrós dolgot készítek.
VálaszTörlés