2011. február 13.

Tejfölös csodabogár

Erre a süteményre teljesen véletlenül találtam rá Andi sütős-főzős weboldalán, és a neve fogott meg. Nevezhetünk egy sütit bogárnak? Nos, ezt igen, és nagyon illik rá a tejfölös csodabogár név :)

Érdemes kipróbálni, mert

  1. nagyon gyors
  2. nagyon egyszerű
  3. nagyon olcsó
  4. nagyon finom


Ezúton is köszönöm Andinak a receptet.

Hozzávalók 
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 nagy doboz tejföl ( 375 gramm )
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg tortadara
  • porcukor

A süteményt én egy 34x22 cm-es tepsiben készítettem (az eredeti recept is hasonló méretűben készült; nagy gáztepsihez ez a mennyiség kevés!).

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A liszttel elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a tojásokat és jól összekeverjük a masszát. 
A legvégén keverjük bele a tortadarát, hogy ne legyen ideje elázni. Sütőpapíros tepsibe téve tegyük az előmelegített sütőbe és alacsony fokozaton, lassan süssük készre úgy, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
Kb. 160 – 170 fokon, 30 perc alatt készül el.

A tetejére porcukrot szórhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése