2012. március 17.

Ez + az

Szégyen szemre két hete írtam a blogba. Pedig biztos voltam benne, hogy - mit nekem munkakezdés - szuperjó időgazdálkodásommal este még simán jut idő kis hobbimra. Erre persze rácáfolt a sok munka, a rengeteg vezetés, a beteg gyerekek és a háztartás. Nyilván főzés volt, sütés volt (mosogatás, törölgetés, rakodás, fotózás volt), de arra már nem maradt éjszaka idő, hogy be is gépeljem a finomságok leírását, vagy éppen a gyerkőcökkel történt eseményeket. 

Ma azt hiszem kijelenthetem, hogy mindkét fiam átesett egy köhögés-nátha-láz triumvirátuson, és mindkettőn valamiféle hányós hasmenős vírus is átgyalogolt. Remélem a következő hetekben semmi probléma nem lesz velük.  

Azért arra maradt pár percem, hogy berohanjak egy újságoshoz, és megvegyem a GoodFood magazin első magyar nyelvű számát. Nem fogok most semmit sem írni a magazinról, az érdeklődők úgyis megvették már, akik ismerték az eredeti angol kiadványokat azért, akik esetleg nem ismerték az eredetit, azok azért. 

Pár napja ezt a szardíniás paradicsomos spagettit készítettem a GoodFood magazin 2012. márciusi számából, igaz a chilit kihagytam, mert a gyerekek is ettek belőle. Nekünk nagyon bejött, bátran ajánlom kipróbálásra.





Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 zúzott fokhagymagerezd
  • 227 g konzerv paradicsom (darabolt)
  • 2 doboz filézett paradicsomos szardínia konzerv
  • 10 dkg magozott olajbogyó (nálam paprikával töltött olajbogyó volt)
  • 1 evőkanál lecsepegtetett kapribogyó apróra vágva
  • fél csokor petrezselyem apróra vágva

A spagettit hagyományos módon forrásban lévő vízben megfőzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt. Melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk egy kicsit. Adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsomos szardíniát és folyamatosan kevergessük. 

Melegítsük pár percig, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a kaprit és a petrezselyem nagy részét. Keverjük össze, főzzük még pár percet, és készen is van. Tálaláskor a maradék apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük. 

Jó étvágyat hozzá!


Igyekszem gyakrabban jönni, addig is köszönöm olvasóimnak eddigi kitartását és türelmét!

Mónika


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner