2011. április 2.

Húsvéti muffin kapszlik

Februárban néhány Valentin napi muffin kapszli képét gyűjtöttem össze, most itt az ideje pár húsvéti muffin kapszlinak. Remélem nem én vagyok az egyetlen muffin papír függő, de annyi sok szépet lehet már kapni, nagyon nehéz ellenállni. Tegnap pont azt számoltam, hogy annyira sok muffin papírom van (karácsonyiakat és az egyszínű fehéreket is beleértve), hogy ennyi muffint valószínűleg 5 év alatt fogok megcsinálni.












Persze nem szükséges Angliából rendelni, lehet nagyon jókat kapni az IKEÁ-ban, vagy a Kookta webshopjában vagy akár hipermarketekben is.


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Túrós naracslekváros muffin

Ezt a muffint azért készítettem, mert butuska módon kb. 2 evőkanálnyi narancslekvárt hagytam meg az üvegben. Nem akartam már ennyit tárolni, meg azuram nagyon figyel arra, hogy étel veszendőbe ne menjen, ezért készült ez a túrós-narancslekváros muffin.

További édes muffinjaim:




Túrós-narancslekváros muffin

Túrós-narancslekváros muffin

Hozzávalók (12 darabos tepsihez):

  • 15 dkg túró
  • 2 evőkanál porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 és fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • 1 teáskanál narancsaroma (vagy 1 narancs reszelt héja)
  • 1 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 0,8 dl étolaj
  • 2 dl tej 
A sütőt 180 fokosra előmelegítjük, a muffin tepsinket kivajazzuk vagy papírkapszlikkal béleljük. Kikeverjük a túrót a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónával és sütőporral összekevert lisztet.

Egy másik edényben felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, olajat, tejet, narancsaromát, a narancslekvárt,  és alaposan összekeverjük. 

A lisztes keverékkel könnyedén összedolgozzuk a tojásos tejes masszát.

A sütőformát megtöltjük a tésztával és 20-25 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!


Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. április 1.

Gnocchi recept - gnocchi készítése házilag

Szeretem a gnocchit, de ugyanúgy a magyar burgonyás nudlit (tisztességes nevén: bucinudlit), vagy a szintén rokon gombócot is szeretem. Mindegyiknek az alapja a burgonyás tészta, csak a formázási/ töltési folyamatban kapnak más-más szerepet. Mostanában egyre több helyen olvastam, hogy gnocchit készítettek, például Ottisnál, aki tejszínes, baconos szósszal készítette. Így én is nekiláttam. De mielőtt képekkel és szöveggel illusztrálnám a gnocchi elkészítését, pár pontban összeszedtem a gnocchi előnyeit és hátrányait.

Gnocchi előnyei:


  1. Finom
  2. Sós és édes szószokkal is kínálhatjuk
  3. Gyerekek is szeretik
  4. Régebbi (lisztes) burgonyát fel lehet hozzá használni
  5. Olcsó étel, mivel burgonya, liszt és tojás kell csak hozzá
  6. Jól fagyasztható
Gnocchi hátrányai:

  1. Kis adagot nem lehet/ érdemes belőle készíteni - de nem baj, hiszen fagyasztható
  2. Bőven kell hely a gnocchik darabolásához
  3. Pepecselős, időigényes étel, mivel a gnocchikat egy villával meg kell mintázni
  4. Utána takarítás-mosogatás bőven lesz - de nem több, mint egy vasárnapi háromfogásos menünél :)


Gnocchi tésztája

Gnocchi tésztája rudakká sodorva


Feldarabolva, mintázás előtt
Megmintázva villával, konyharuhán szikkadnak

Gnocchi fokhagymás-zsályás vajjal


Hozzávalók:

  • 1 kg lisztes burgonya
  • 1 tojás
  • 25-35 dkg liszt (burgonyától függ, húgom kedvenc kifejezésével élve: amennyit felvesz)
  • szerecsendió (elmaradhat)
  1. A megmosott burgonyát bő hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, és még melegen meghámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük. Hűlni hagyjuk.
  2. Amikor kihűlt, deszkára borítjuk, mélyedést csinálunk a közepébe, beleütjük a tojást, meghintjük sóval, esetleg egy kis szerecsendióval, hozzáadjuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Amikor a tészta már jól összeállt, hosszú hengert formázunk belőle és 5 egyforma részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindegyik buciból másfél centi átmérőjű hosszú hengereket sodrunk.
  4. Lisztezett késsel vagy habkártyával egyforma nudlikat vágunk a hengerekből és villával megnyomva megmintázzuk őket. (türelemjáték)
  5. Lisztezett konyharuhán szétteregetjük a nudlikat és 1 órán keresztül pihentetjük.
  6. A nudlikat forrásban lévő vízbe tesszük és kifőzzük. Hamar feljönnek a víz felszínére, de ne kapkodjuk ki rögtön, kell még néhány perc, amíg megfőnek.
  7. Szűrőkanállal kiszedjük, tálra tesszük és mártással tálaljuk.
A nudlik felét egy tálcára téve lefagyasztottam, majd amikor megfagytak bezacskóztam.

Most fokhagymás-zsályás vajat készítettem hozzá a következő módon:

Kb. 15 dkg puha vajhoz hozzápréseltem 1 gerezd fokhagymát, és 4-5 levélke zsályát apróra vágtam (még most kezd csak éledezni a kertben, na én már azt lecsupaszítottam). Összekevertem és a meleg gnocchihoz adtam.

A recept forrása:  Fakanál 2004/2 szám.

Jó étvágyat hozzá!

Üdvözlettel,



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Receptverseny

Korábban már tettem közzé receptversenyt ebben a bejegyzésemben, most ismét találtam egyet, amelynek a témája a reformnasik. Itt egy rövidebb összefoglalót olvashattok, a receptverseny részleteit, feltételeit pedig a Fitt Nők weboldalán alaposabban is elolvashatjátok.



Receptverseny


Fitt Nők Reformnasi receptpályázat – egy igazi kihívás
Hogy miért kihívás? 

Mert itt szükség van ötletességedre, kreativitásodra. Egy hagyományos gasztro alkotást talán mindenki össze tud dobni a hagyományos alapanyagokból, ám itt az összetevők listája az egészségesség jegyében kissé korlátozva van.
Az elkészített reformnasi lehet bármilyen egyszerû egészséges keksz, aprósüti, sütemény, fagyi, vagy bármilyen édes vagy sós nyalánkság, nyers desszert.
***
A pályázatra az alábbi szabályok betartásával készült nyalánkság recepteket várunk:
  • ne használj fehér, finomított lisztet (vagy csak más liszttel keverve max. kb. 30 %-ban) (helyette használj teljes kiõrlésût, vagy zabpehelylisztet, stb.).
  • ne használj finomított cukrot (helyette természetes édesítõket: xilit, stevia, agavé szirup, méz, juharszirup)
  • ne használj margarint (helyette egészséges zsiradékot: pl. hidegen sajtolt olajat, kókuszzsírt)
  • ne használj konzerveket, egyéb feldolgozott anyagokat, adalékokat, színezékeket, aromákat … stb.
  • lehetőleg ne használj tojást (pl. tojás helyett ajánlom az õrölt lenmagot vízzel elkeverve)
  • lehetőleg ne használj tejet (kivéve növényi tejek: pl. rizstej, kókusztej, mandulatej … stb.), tejtermékeket és sajtot
***
Tudnivalók, megjegyzések:
- egy pályázó maximum 3 receptet küldhet, receptenként 1 db képpel (a kép szélessége lehetőleg min. 500 pixel legyen) – ezzel is növeled esélyed a győzelemre
- a pályázó neve legyen a recept végén feltüntetve
- a pályázó a pályázatban való részvétellel elfogadja a pályázati feltételeket
- nevezési díj nincs, bárki ingyenesen jelentkezhet
- ha gasztroblogot üzemeltetsz, vagy egyéb honlapod van, lehetõséged van a recept végén neved alatt feltüntetni saját blogod elérhetõségét (ezzel is reklámozva oldaladat)
***
Díjazás:
Fődíj: a legjobb receptet beküldőnek egy egészséges termékekből álló ajándékcsomagot ajándékoz a Fitt Nők weboldal
A csomag tartalma: kókusz olaj, bio gabonakávé, korpás abonett kenyér, zabkorpa, stevia tabletta 300 db-os, barna rizs, szárított lícium gyümölcs (goji berry), agavé szirup, méz, vörös lencse, hántolt napraforgómag

Különdíj: A pályázaton résztvevő többi beküldő között pedig kisorsolásra kerül a képen látható receptes könyvek. A két könyvet egy személy fogja kapni.
A díjazás kritériumai: ötletesség, esztétikusság, kreativitás,  ízharmónia
Beküldés:
A recepteket a winklerne.nora (kukac) gmail.com e-mail címre várjuk. Beküldési határidõ: 2011. április 30.
A tárgymezőbe kérlek írd be: “REFORMNASI RECEPTPÁLYÁZAT”

Sok sikert kívánok a résztvevőknek!



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Vatikáni kenyér - a szerencsét hozó

Évek óta olvasgatok recepteket magazinokban, könyvekben és interneten, de eddig Vatikáni kenyérrel még nem találkoztam. Mi is a Vatikáni kenyér? Nos egy olyan recept, amit csak akkor tudunk elkészíteni, ha valakitől kapunk hozzá tésztát (kovászt).  Én Anyukámtól kaptam, aki kolléganőitől kapta. Aztán Anyukám szétosztotta három lányának múlt vasárnap. Íme a leírás, amit hozzá kaptam:

VATIKÁNI KENYÉR

Életedben csak egyszer készítheted el. A kenyér szerencsét hoz! Annak, aki elkészíti, teljesül egy kívánsága. 
Hétfőn kell elkezdeni. Addig a konyhában kell tartani. Lényeges, hogy ne tedd a hűtőbe a kovászt sem, és a kihűlt kenyeret sem. Csak fakanállal érj hozzá! Ha megkapod a kovászt, tedd egy nagy tálba és takard le!

Hétfő:Szórj rá 25 dkg kristálycukrot! Ne keverd!
Kedd: Önts rá 2,5 dl forralt és lehűtött tejet! Ne keverd!
Szerda: Önts rá 25 dkg lisztet! Ne keverd!
Csütörtök: Keverd össze fakanállal!
Péntek: Adj hozzá 25 dkg lisztet, 2,5 dl felforralt és lehűtött tejet, 25 dkg kristálycukrot, keverd össze, majd oszd 4 felé. 3 részt ajándékozz el!
Szombat: A megmaradt 1/4 részhez adj 25 dkg lisztet, 3 tojást, 1/2 kávéskanál szódabikarbónát, 1/2 csomag sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, 2,5 dl olajat, 1/2 tábla reszelt keserű csokoládét, 1 evőkanál vágott diót, 1 csipet sót, 1 kis kanál őrölt fahéjat, 3 marék mazsolát. Keverd össze, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 180 fokon kb. 30 perc alatt süsd meg!
Vasárnap: Tálald a családodnak!


Mindent megcsináltam, már csak a szerencse kell, hogy megérkezzen :) Rég látott barátnőim kaptak belőle 1-1 adagot, remélem nekik is szerencsét fog hozni.

Vatikáni kenyerem:


Ti kaptatok már Vatikáni kenyeret?



Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. március 31.

"Kéthagymás" zsemle

Egyre jobban szeretem magam készíteni a zsemléket, és nem a bolti "felfújt" zsemléket venni. Korábban már készítettem túrós zsemlét, most egy hagymás-szalonnás zsemlére esett a választásom. Egy bökkenő volt csupán, mégpedig az, hogy szalonna nem volt itthon. Így nagyon kreatív voltam, és kétféle hagymából csináltam meg, bevallom, ízlett nagyon. Nem éppen gyerkőcöknek való uzsonna, leginkább sörkorcsolya vagy egy jó fűszeres gulyásleves kiváló kísérő lehet.



Hozzávalók:

  • 25 dkg búza finomliszt
  • 25 dkg búzadara
  • 1 teáskanál só
  • 4 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 2 evőkanál tej
  • 3 dl víz
Mindkét lisztet tálba tesszük, rászórjuk a sót. Az élesztőt a csipetnyi cukorral a 3 dl langyos vízben feloldjuk, felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez adjuk. Mindezt kemény, ruganyos tésztává gyúrjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

A hagymákat megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Nem kell túlságosan precíznek lennünk, hagyhatunk nagyobb darabokat is benne. A hagymát olajon aranybarnára sütjük, majd félretesszük és hűlni hagyjuk.

Amikor a tészta megkelt, összegyúrjuk a sült hagymával, és még 30 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkán egy hosszú rudat formázunk belőle és 8-10 darabra osztjuk. Ezeket zsemle vagy bagett formájúra tovább formázzuk. A zsemléket sütőpapírral vagy sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük és még 10-15 percet kelesztjük. Közben a sütőt 210 fokra előmelegítjük.

A megkelt zsemléket (bagetteket) kétszer keresztben bevágjuk és megkenjük a tejjel. A sütőben kb. 200 fokon 25 percig sütjük. Érdemes egy csésze forró vizet is betenni a sütőbe.

A recept forrása: Holló és Társa: Kenyérsütés című könyv volt.

Jó étvágyat hozzá!

Üdvölettel,




Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Cím nélkül

Szándékosan nem írtam címet, nem akartam az olvasókat első pillantásra elriasztani. Talán nem "illik" a téma egy gasztroblogba. 
Csupán annyit szeretnék közzétenni, hogy - életemben először - voltam vért adni. Nagyon büszke vagyok magamra!!!! De komolyan!!! Egy picit tartottam tőle, de semmi gond nem volt.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy vegyen részt véradáson, ha van lehetősége (egészségileg stb.)
De ezzel most le is buktam, mert kiderült, hogy az 50 kg-os alsó súlylimitet túllépem :)

A lényeg, hogy aki szeretne részt venni, a Magyar Vöröskereszt véradás honlapján olvashat a részletekről.

A véradáson egyébként egy flakon szénsavas ásványvizet, egy szelet csokit és a polgármesteri hivatal jóvoltából uzsonnát is kaptak a véradók.

És amit még kaptam:


A primula melletti kis apró bigyó, egy vércseppet jelképező kitűző, amit az első véradók kapnak.

Hamarosan jövök egy hagymás zsemlével, nézzetek be!

Üdvözlettel,


Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Árpagyöngyös csirkeleves

Hétvégén volt szerencsém másfél órát vonatozni, és a vonaton a legfrissebb Nők Lapját olvasgattam. Ritkán veszek főzős újságot (mivel van ezer :), ám ebben rengeteg nagyon jó receptet láttam. Sokat ki is néztem, az egyik az árpagyöngyös csirkeleves, vagy más nevén gerslis csirkeleves volt. El is készült. 



Hozzávalók:


  • 40 dkg csirke (eredeti recept csirkemellet írt, én csirkecombot tettem bele)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél zellergumó
  • 10 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 2-3 darab burgonya
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj

Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csirkét és a zúzott fokhagymát. Ezeket pár percig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát és zellergumót. Beleszórjuk a kakukkfüvet. A burgonyát felkockázzuk és az árpagyönggyel együtt a többi zöldséghez adjuk. Felöntjük húsalaplével (vagy vízzel, és alacsony lángon puhára főzzük.

A recept a Nők Lapja Konyhája 2011. márciusi számából való, szinte módosítások nélkül készítettem el. Ízlett a családnak. Jó étvágyat hozzá!

Üdvözlettel,


Áprilisi programajánló

Áprilisban remélhetőleg szép idővel ajándékoz meg bennünket a természet, és semmi akadálya nem lesz a jobbnál jobb gasztronómiai programokon való részvételnek. További részletekért kattintsatok a programok alatt található linkekre. A program ajánló forrása: mindmegette.hu


Kép forrása: Image: Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net



2011. április 1-3. Kolbász- és sódarmustra, Gyula



Szó szerint ínycsiklandozó és mindenképpen új üde színfoltja Gyula város gasztronómiai kínálatának a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete szervezésében megrendezésre kerülő Gyulai Kolbász- és Sódar Mustra, azaz a hagyományos eljárással készült szárazkolbászok, füstölt sonkák és mindenféle húsvéti termékek nemzetközi vására, versenye és kiállítása. A fesztiválon bemutatkoznak a helyi, környékbeli és az ország más szegleteiben tevékenykedő hentesek, finomabbnál finomabb portékáikkal. 




2011. április 2. Magyarországi németek országos borversenye, Mecseknádasd



A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Mecseknádasdi Szőlő és Bortermelők Egyesülete szervezésében kerül megrendezésre a Magyarországi Németek Országos Borversenye. A számos különdíj mellett ezen a borversenyen kerül kiosztásra a "Magyarországi Németek legjobb fehér - rosé és vörösbora" megtisztelő cím.





2011. április 8-10. Debreceni mangalicafesztivál, Debrecen


Az őshonos sertés tenyésztése nagy múltra tekint vissza a Hajdúságban. Ezért döntött úgy a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete, hogy Debrecenben is megrendezik a Budapesten már sikerrel szerepelt fesztivált. A három napos rendezvényen 14 tenyésztő termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. 




2011. április 8-10. Tavaszi Jazz és Borfesztivál, Budapest



A tavalyi fesztivál sikere után idén is megrendezésre kerül a jazz és bor kedvelők számára - immár hagyományteremtő szándékkal - az Óbuda-Békásmegyer Tavaszi Tavaszi Jazz & Borfesztivált. A fesztivál célja, hogy méltó megjelenési lehetőséget adjon a hazai gasztronómia jeles képviselőinek, illetve a fellépő magyar jazz zenekaroknak. A fesztivál szervezője kiváló szakmai szervezetekkel, valamint kézműves borászatokkal, pálinkásokkal és hungarikum ételféleségek készítőivel olyan fesztivált álmodott meg Óbudára, amely az egyike lehet a legismertebb hazai gasztrokulturális eseményeknek.





2011. április 11-17. Kisüsti pálinka fesztivál, Gyula



A kétnapos pálinkafesztivál hagyományosan látványos programokat kínál. Minden évben felvonulnak a magyar lovagrendek, és ebből az alkalomból tartja ünnepélyes tagfelvételi ceremóniáját a Pálinka Lovagrend. Évek óta népszerű az egyszerre koccintás a gyulai várból felhangzó ágyúszóra, ilyenkor több ezren kortyintanak a kisüstiből. A másik fontos esemény pedig a pálinkaverseny, melyre a Kárpát-medence más régióiból is utaznak a versenyzők, hogy leadják a házilag főzött párlatokat. 





2011. április 15-17. Mandulaünnep, Alsóörs



A rendezvénynek már kialakultak a hagyományai, a programok között különböző versenyek, túrák, koncertek, ételkóstolók, színpadi fellépések, gyerkőc programok, kézműves bemutatók szerepelnek.







2011. április 15-17. Medvehagymafesztivál, Orfű



Április 10-én, reggel 9 órakor élményvonat indul az orfűi Kemencés Udvartól a Pécsi tó körül, de a körútját a legdúsabb medvehagymás terület közelében megszakítja, hogy utasai maguk szedhessenek a fesztivál névadó növényének leveleiből. A medvehagyma - népies nevén sásihagyma - jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illatú, vadon termő fűszernövény. Szinte az egész országban megterem, mégis kevesen ismerik. 




2011. április 15-17. Bor és grillfesztivál, Békéscsaba


A rendezvény célja a kulturált borfogyasztás, a minőségi, nemes magyar borok népszerűsítése, megismertetése. A borokhoz kitűnően illő grillezett, illetve flekken ételek bemutatása. A 3 napos rendezvény Békéscsaba és környéke lakosainak új, minőségi, kulturális programokkal tarkított szórakozást kínál.





2011. április 16-17. Medvehagyma Napok, Bakonybél



Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre, és immár két naposra bővül a Medvehagyma Nap Bakonybélben. Mindkét nap különböző hosszúságú és nehézségű szervezett túrákon ismerhetik meg az érdeklődők a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakértő túravezetőinek kalauzolásával a varázslatos Bakonyt, a medvehagyma egyik kedvelt élőhelyét. A délután folyamán a Tájház udvarán receptismertetővel, medvehagymás ételek bemutatójával és kóstolójával, a medvehagyma jótékony hatásairól szóló előadással várják a falu szállásadói a vendégeket.





2011. április 25. Emmausz, Bóly



Az EMMAUSZ-járás máig fennmaradó, több mint 100 évre visszanyúló, eredendően bólyi német népszokás. Húsvéthétfőn a kora délutáni órákban a családok rokonaikkal és vendégeikkel kivonulnak a települést övező pincefaluba. A helyi és környékbeli pincegazdák nyitott ajtókkal és a táj jellegzetes boraival várják rokonaikat és ismerőseiket. A családi présházak mellett vendéglátóegységként működő pincészetek várják azokat a Bólyhoz rokoni illetve baráti szálakkal nem kötődő érdeklődőket, akik szívesen részt vennének e rendezvényen.





2011. április 29. Szent György napi borverseny, Siklós



A konferencia és a borverseny célja hogy széles körű szakmai összefogással javítsa a település, a térség borturizmusának helyzetét ill. a borok minőségét, versenyképességét; a kapcsolódó fesztivál és verseny pedig elősegíti a siklósi borok fogyasztók körében való ismertségét. A borverseny a hagyományok szerint Szent György napján kerül megrendezésre, ahol a szakértő zsűri a benevezett borok kóstolását követően minősíti és díjazza a minőségi borokat, majd a résztvevőknek is lehetősége nyílik a kóstolásra. A rendezvény számos szórakoztató programot is kínál.





2011. április 29- május 1. Velencei-tavi hal-, vad- pálinka- és borfesztivál, Agárd



A Pálinkafesztivál egyedülálló a fesztiválok palettáján, hiszen egyszerre négy témát ölel fel, és rendkívül gazdag kulturális-, zenei-, és sport-program kínálatot nyújt. A szervezők büszkék arra, hogy a Velencei-tó térségében a témákhoz kapcsolódóan változatos és bőséges kínálatot tudnak bemutatni: a Velencei-tó gazdag halállományára, a környék vadvilágára, a remek eredményeket elérő bor-pincészetekre és a világhírű Agárdi Pálinkára. A fesztivál célja, hogy megmutassa a térségbe látogató vendégeknek, hogy a Velencei-tó nem csak a forró, nyári időszakban csábító turisztikai célpont, hanem egész évben remek kikapcsolódási lehetőségek tárházát tudja felvonultatni.





2011. április 30- május 1. Gyomaendrődi nemzetközi sajt- és túrófesztivál, Gyomaendrőd



A szervezők a rendezvénnyel nemcsak a hazai tejtermékeket szeretnék megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. A fesztiválon résztvesznek a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstoltatással népszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét. A közönség szórakoztatásáról neves fellépők, zenekarok, tánccsoportok gondoskodnak, így méltán népszerű a rendezvény.





2011. április 30- május 1. Egri bormajális, Eger



A bormajális egy tavaszi bor-seregszemle, amelyen az Egri Borvidék borászainak kiváló nedűit kóstolhatják meg a rendezvényre érkező vendégek, igazi „majálisi hangulatban” (a Hagyományok Kavalkádja rendezvénysorozat keretében).




További programokat találtok még az iranymagyarorszag.hu vagy az utazzitthon.hu weboldalakon.

Üdvözlettel,


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner