2011. augusztus 6.

Keksz alakú párna

Ezt a jópofa párnát (igen, ez tényleg egy párna!) a Living room decorating ideas oldalon találtam. Szerintem eszméletlen jól néz ki, bár nem tudom, hogy ilyen vagy hasonló Magyarországon kapható-e. Ügyes kezű varrni tudó hölgyek, urak figyelmébe!

Forrás: Living room decorating ideas



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Szombat esti összeröffenés...

Gyors infó arról, hogy a mai baráti összejövetelre mi lesz a menü. Grillezni akartam, de még mindig nem sikerült megejtenünk azurammal a premier előtti főpróbát, azaz még mindig nem próbáltuk ki a grillsütőnket. Szegényke lehet, hogy a garázsban szüzen felavatás nélkül éri meg a következő nyarat....

Előételnek készítettem háromféle krémet bagetthez. Csináltam egy szicíliai padlizsán ragut, amit már kétszer készítettem, és eddig még mindig bejött a vendégeknek. Valamint készült egy csirke paté (nem puccosan: kence) és egy szardíniás cukkinis szendvicskrém is.

A főétel magyaros tarja lesz, sütőben :)

Desszert pedig kétféle sütemény, egy gesztenyés muffin, és jól bevált tejfölös csodabogaram.

Hamarosan jövök a receptekkel, meg a régiekkel is, mert múlt héten készült rengeteg minden, amik még a fényképezőgépben várnak a sorukra.... Közben kaptam 2 díjat, amit ezúton is köszönök, de külön is meg fogom írni.

További kellemes hétvégét minden kedves olvasómnak :)


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. augusztus 3.

Őszibarack lekvár teával

Gyorsan megosztom veletek egy nagyon jól sikerült őszibarack lekvár receptjét, még talán pár nap hátra van az őszibarack szezonból (nálunk már ugyan vége.... :(((


Őszibarack lekvár teával

Hozzávalók:

  • 200 ml szőlőlé
  • 1 filter vaníliás Rooibos tea
  • 850 g őszibarack (előkészítve mérjük - mag és héj nélkül)
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1

Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk és kis darabokra (1x1 cm kocka) vágjuk. Kimérünk belőle 850 grammot és félretesszük. A szőlőlevet felfőzzük a teafilterrel, majd a filtert 15 percig hagyjuk ázni benne.

Az őszibarackot a szőlőlével egy főzőedénybe tesszük, jól elkeverjük a befőzőcukorral és a dzsemfixszel és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Továbbra is kevergetve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha letelt az idő, előkészített üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk, így a gyümölcs is jobban eloszlik benne. Száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni.

A fenti mennyiségből 6 bébiételes üvegnyi lekvár lett.

Forrás: Dr. Oetker receptgyűjtemény



Tipp:

Gyakorlott befőzők hagyományos cukorral is elkészíthetik, akkor a mennyiségek módosulnak




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner