2011. július 16.

Ötletek asztaldekorálásra - nyár

Beindult a nyári grillezés, bográcsozás és kerti partizás időszaka. Szeretem, ha a vendégeket a finom falatok mellett szépen terített asztallal is várhatom. Igyekszem színes szalvétákkal, gyertyákkal, kisebb műanyag kiegészítőkkel variálni. 

Pár napja azt csináltam (és még nem végeztem), hogy a kreatív hobbis fiókjaimból összeszedtem azokat az apróságokat, amelyeket felhasználhatok asztalterítéshez. Kisebb dobozokba gyűjtögetem ezeket a tárgyakat színek szerint, hogy később gyorsabban fel tudjam őket használni. Találtam színes nagyméretű gyöngyöket, művirágokat, festett kavicsokat, kagylókat, műanyag figurákat, színes teamécseseket, nagyobb gyertyákat. Ezek felhasználásával akarok majd a következő hetekre szervezett "partikra" asztaldekorációt készíteni. Amíg saját "kreálmányaimról" nincsen fotó, addig gyűjtsetek ötleteket a a Country Living oldalról.

























Képek forrása: Country Living

Korábbi asztaldekorációs bejegyzéseim:


  1. Tavaszi asztaldekorációs ötletek
  2. Valentin napi asztaldekorációs ötletek



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. július 15.

Végre gépközelben!

Végre gépközelbe sikerült érnem! Kitört a nyári szünet, most már Olivér se jár óvodába, így fel van adva anyának (mármint nekem) a programszervezési feladat. Olyan programokat kell találnom, ami érdekes lehet egy 5 és fél évesnek, és egy aktív 16 hónaposnak is megfelelő. Nem könnyű a feladat, meg kell, hogy mondjam..... 

Ezen a héten voltunk ugriparkban, új játszótéren, pancsoltak is a fiúk itthon. Képek jönnek nemsokára. Voltunk babalátogatókban. Igen, nem csak egy, hanem két kislányt is meglátogattunk. Hamarosan képek Róluk is..... tündériek voltak mindketten!!!

De most egy gyors cukkinis recept - mármint úgy gyors, hogy gyorsan leírom..... Az elkészítése azért igényel némi időt....

Cukkinis-ricottás torta

Cukkinis-ricottás torta

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl hideg víz
a töltelékhez:

  • egy nagy cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 15 dkg ricotta
  • 1 evőkanál reszelt füstölt sajt
  • szerecsendió
  • bors

A tésztához a lisztet a sóval meg a kis darabokra vágott hideg vajjal simára dolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható tészta legyen, majd alufóliába csavarva a hűtőbe tesszük 2 órára. Közben a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre felkarikázzuk (ha nagy a cukkinink, a magokat érdemes eltávolítani kanállal). A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

A tojásokat habosra keverjük a ricottával, a sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A cukkinival kevert hagymára öntjük, összevegyítjük.

A sütőformát kivajazzuk, a tésztát kinyújtjuk és a tortaformába simítjuk. A tojásos cukkinis masszát a tésztára öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A cukkini finom ropogós marad.



Tipp: ha jobban elő akarunk készülni, érdemes a tésztát vaksütés segítésével elősütni, valamint a hagymás cukkinit megpárolni. Az elősütött tésztára tesszük a párolt cukkinival kevert ricottás masszát. Így a sütési időnk lerövidül.

Forrás: Fakanál 2008/03

Jó étvágyat!






Enter your email address:


Delivered by FeedBurner