2011. szeptember 1.

Cukkinis sajtos muffin - curry-vel

Nincs már kedvem megnézni, hogy ezt a fránya curry szót hogyan kellene toldalékokkal ellátni... mármint curryvel vagy curry-vel? Inkább gyorsan hozom ezt a finom, pikáns currys (vagy curry-s?) sajtos cukkinis muffint. Napraforgókat szerettem volna készíteni, döntsétek el Ti, hogy sikerült-e :)

Sajtos, cukkinis curry-s muffin

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg cukkini - reszelve
  • 1 nagyobb sárgarépa reszelve
  • 1 közepes méretű vöröshagyma apróra vágva
  • 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál apróra vágott zsálya
  • 1 bögre reszelt sajt (trappista volt itthon)
  • 1 bögre finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • negyed bögre napraforgóolaj
  • 4 tojás
  • só, frissen őrölt bors
  • curry - ízlés szerint (pontos mennyiséget nem tudok, mivel curry fűszerőrlőm van, de nem sajnáltam ki)
  • 12 darab kis paprikás kolbász szeletke

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A reszelt cukkiniből amennyire csak lehetséges csavarjuk ki a folyadékot. Tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, az apróra vágott fűszernövényeket, a hagymát, a sütőporral elkevert lisztet és a sajtot. Keverjük össze, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan fűszerezzük curryvel. A 4 tojást keverjük össze, enyhén verjük fel, majd adjuk hozzá a cukkinis keverékhez. Ha túlságosan száraznak tűnik a keverék, esetleg még egy tojást adhatunk hozzá. A virág alakú muffinformába beleteszünk 1-1 kolbászkarikát, majd rátesszük a masszát. A muffintepsit sütőbe tesszük és kb. 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Ha nem szeretitek a curry erős, jellegzetes ízét, nyugodtan el is lehet hagyni.




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. augusztus 31.

Köszöntő

Stílusosan egy kis textil tortával köszöntöm sok szeretettel 90. olvasóm, M@rtit, az ízek, torták és más állatfajták blog szerzőjét és persze küldöm az összes többi rendszeres, vagy kevésbé rendszeres olvasómnak is!



Forrás: bhg.com

Remélem továbbra is jöttök, olvasgattok, hozzá(m)szóltok!

Üdvözlet!

Mónika


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. augusztus 30.

Csiga... már megint

Tegnap elkezdte az én édes nagyfiam az óvoda nagycsoportját. Míg neki ez semmi problémát nem okozott, addig én tiszta lelkibeteg voltam, hogy ilyen gyorsan nagycsoportos lett, és hamarosan iskola (már most izgulok.....). Erre az egyik óvónéni még inkább rátett egy lapáttal, ugyanis amikor Olivérért mentem délután, és szóltam neki, hogy "bébikém gyere", az óvónéni mondta, hogy már nem sokáig hívhatom bébinek.... :(((

Rengeteg élmény érte már ebben a két napban is, ma például egy kisebb sötétbarna kavicsot hozott haza, amely - mint kiderült - megkövült dinómáj!!! Hogy miért pont "máj", arra nem tért ki, csak arra, hogy a barátjával kettő megkövült dinómájat találtak, és az egyiket elhozta. Majd gondosan elrejtette az egyik zsebében.... (csak el ne felejtsem mosáskor a régészeti leletet!!!)

A sörkorcsolya, amit most hoztam, nagyon népszerű volt, erre abból következtetek, hogy villámgyorsan eltűnt a tálcáról. Pedig tartottam tőle, hogy a fagyasztott medvehagyma majd nem lesz annyira jó, de szerencsére tökéletesen "üzemelt".

Medvehagymás füstölt sajtos csiga


Hozzávalók:




Tetejére:

  • 1 tojás
  • pici reszelt sajt

A sütést megelőző este elkészítjük a mindenes tésztát. A hűtőben letakarva pihentetjük egy éjszakát (vagy legalább pár órát).

A medvehagymát nagyon apróra vágjuk. (Ha fagyasztott volt, akkor kiengedjük, a levét kifacsarjuk, majd apróra vágjuk). A snidlinget megmossuk, leszárítjuk és szintén apróra vágjuk. A medvehagymához és a snidlinghez hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt sajtot és 2-3 evőkanál tejfölt. Alaposan összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd megkenjük a masszával. Feltekerjük és éles késsel 1 centiméter széles darabokat vágunk belőle. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal. Előmelegített, kb. 190-200 fokos sütőben 18 perc alatt megsütjük.

További sós csigáim mindenes tészta felhasználásával:

  1. Pizzás csiga
  2. Ajváros sajtos csiga







Enter your email address:


Delivered by FeedBurner