2011. április 8.

Kifli

Ennél a kiflinél egy olyan, korábban már készített köményes kifli receptemet vettem alapul, ami az egész családnak nagyon bejött.



Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • kb. 4 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • liszt a nyújtáshoz

Az élesztőt a langyos vízben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet mikróban picit megmelegítjük, hozzáadjuk a sót és az olajat. Amikor az élesztő felfutott (kb. 15 perc), hozzáadjuk a liszthez, és kemény, rugalmas tésztát gyúrunk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).

A cipót három részre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyságú téglalappá nyújtjuk, keresztben 3 darab négyzetet vágunk belőle, amiket átlósan 1x elvágva háromszögekre osztunk. Ugyanezt megcsináljuk a másik két cipóval is.

A tésztadarabokat a hosszabbik oldaluk felől felsodorjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és pihentetjük további 30 percig. Ezalatt az idő alatt 180 fokra melegítjük a sütőt.

Megkenjük a kifliket vízzel, és sütőben - 180 fokon - 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Jó étvágyat hozzá!

Ui.: amint követőim száma eléri az 50 főt valami kis ajándékot sorsolni fogok! Ne feledjétek!





Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése