Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1,5 dl étolaj
- kb. 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dl langyos víz
- liszt a nyújtáshoz
Az élesztőt a langyos vízben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet mikróban picit megmelegítjük, hozzáadjuk a sót és az olajat. Amikor az élesztő felfutott (kb. 15 perc), hozzáadjuk a liszthez, és kemény, rugalmas tésztát gyúrunk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
A cipót három részre vágjuk. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyságú téglalappá nyújtjuk, keresztben 3 darab négyzetet vágunk belőle, amiket átlósan 1x elvágva háromszögekre osztunk. Ugyanezt megcsináljuk a másik két cipóval is.
A tésztadarabokat a hosszabbik oldaluk felől felsodorjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és pihentetjük további 30 percig. Ezalatt az idő alatt 180 fokra melegítjük a sütőt.
Megkenjük a kifliket vízzel, és sütőben - 180 fokon - 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Jó étvágyat hozzá!
Ui.: amint követőim száma eléri az 50 főt valami kis ajándékot sorsolni fogok! Ne feledjétek!
Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése