Ez a recept elsősorban a fotóján keresztül fogott meg. Itt meg tudjátok nézni, Petra készítette. Aztán persze a leírást is elolvastam, az alapján is szimpatikus volt a "hangyás" rudacska. Hétvégére ez a sós sütemény egyike volt a 3 sós süteménynek, amit a "partira" készítettem.
Hangyás szezámmagos rudacskák |
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 12 dkg margarin
- fél pohár tejföl (kis pohár)
- kb. fél dl tej (lehet picit több kell)
- 12 dkg reszelt sajt
- 1 tojás sárgája
- 4 dkg nem darált mák (!)
- 1/4 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál só
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- szezámmag
Elkészítés menete:
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. A hűtőben pihenhet akár egy teljes éjszakát is.
- Másnap a hűtőből kivéve a tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centisre, majd éles késsel kb. 10 centi hosszú csíkokra vágjuk.
- Ezeket a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével és meghintjük szezámmaggal.
- A rudacskákat előmelegített - légkeveréses sütőben 200 fokon - sütőben kb. 12-15 perc alatt sütjük meg, amíg aranybarna lesz.
Kiváló sörkorcsolya és mutatós sós sütemény. A fenti mennyiségből 2 teljes gáztepsire való sós rudacska jön ki.
Jó étvágyat!
Finomnak hangzik. Kipróbálandó. :)))
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet:) Kipróbálandó nálam is.
VálaszTörlésLányok! Hajrá! Remélem bejön mindenkinél!
VálaszTörlés