2011. augusztus 23.

"Hangyás" szezámmagos rudacskák

Ez a recept elsősorban a fotóján keresztül fogott meg. Itt meg tudjátok nézni, Petra készítette. Aztán persze a leírást is elolvastam, az alapján is szimpatikus volt a "hangyás" rudacska. Hétvégére ez a sós sütemény egyike volt a 3 sós süteménynek, amit a "partira" készítettem.

Hangyás szezámmagos rudacskák



Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 12 dkg margarin
  • fél pohár tejföl (kis pohár)
  • kb. fél dl tej (lehet picit több kell)
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás sárgája
  • 4 dkg nem darált mák (!)
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál só

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • szezámmag
Elkészítés menete:

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. A hűtőben pihenhet akár egy teljes éjszakát is.
  2. Másnap a hűtőből kivéve a tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centisre, majd éles késsel  kb. 10 centi hosszú csíkokra vágjuk.
  3. Ezeket a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük enyhén felvert tojásfehérjével és meghintjük szezámmaggal.
  4. A rudacskákat előmelegített - légkeveréses sütőben 200 fokon - sütőben kb. 12-15 perc alatt sütjük meg, amíg aranybarna lesz.
Kiváló sörkorcsolya és mutatós sós sütemény. A fenti mennyiségből 2 teljes gáztepsire való sós rudacska jön ki.

Jó étvágyat!




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés: