2011. augusztus 3.

Őszibarack lekvár teával

Gyorsan megosztom veletek egy nagyon jól sikerült őszibarack lekvár receptjét, még talán pár nap hátra van az őszibarack szezonból (nálunk már ugyan vége.... :(((


Őszibarack lekvár teával

Hozzávalók:

  • 200 ml szőlőlé
  • 1 filter vaníliás Rooibos tea
  • 850 g őszibarack (előkészítve mérjük - mag és héj nélkül)
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1

Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk és kis darabokra (1x1 cm kocka) vágjuk. Kimérünk belőle 850 grammot és félretesszük. A szőlőlevet felfőzzük a teafilterrel, majd a filtert 15 percig hagyjuk ázni benne.

Az őszibarackot a szőlőlével egy főzőedénybe tesszük, jól elkeverjük a befőzőcukorral és a dzsemfixszel és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Továbbra is kevergetve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha letelt az idő, előkészített üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk, így a gyümölcs is jobban eloszlik benne. Száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni.

A fenti mennyiségből 6 bébiételes üvegnyi lekvár lett.

Forrás: Dr. Oetker receptgyűjtemény



Tipp:

Gyakorlott befőzők hagyományos cukorral is elkészíthetik, akkor a mennyiségek módosulnak




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

1 megjegyzés:

  1. Hűha! Nálam még most érik a barack, máris mentem a receptet, szeretem a különleges dzsemeket, lekvárokat.

    VálaszTörlés