2011. november 4.

Rozmaringos fokhagymás sütőtök és párolt pagoda karfiol

Mostanában teljesen leszoktam a sima rizs és krumpli köretekről, és szerencsére családom ezt nem bánja. Hétvégén a sült csirkéhez kétféle köret készült. Az egyik egy finom fűszeres sült sütőtök volt, a másik pedig párolt pagoda karfiol. 

A sütőtököt minden formában imádjuk, készült már leves, torta, muffin is belőle (ígérem, jönnek ezek is hamarosan), most éppen köretként készült el. Pontos mennyiségeket nem írok, mindenki nyilván annyit készít belőle, amennyit akar és a fűszerezés is inkább egy ötlet. 

A pagoda karfiolt nemes egyszerűséggel megpároltam, semmi bonyolultat nem csináltam vele. Mivel tudom, hogy barátnőm, már nyúl is a telefonért (vagy a Skype-hoz), hogy megkérdezze, hol a csudában lehet ilyen puccos dolgokat találni, ezért már most leírom, hogy a pagoda karfiolt itt kaptam a faluban lévő CBA Prímában, és karfiolhoz hasonló árban van. A pagoda karfiolból persze több lett, de fiaim fotózás közben is lopkodtak a tányérból.


Rozmaringos fokhagymás sült sütőtök és párolt pagoda karfiol



Hozzávalók:


  • sütőtök
  • rozmaring - durvára vágva
  • fokhagyma - megpucolva, vékony szeletekre vágva
  • olívaolaj
  • bors
A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, rászórjuk a durvára vágott rozmaring leveleket, a fokhagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, pár tekerésnyi borsot adunk hozzá és megsütjük. Azonnal tálaljuk, frissen az igazi.

Jó étvágyat!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

7 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy hülye a kérdés, de sót nem raktál a sütőtökre?

    VálaszTörlés
  2. Mária! Egyáltalán nem hülye a kérdés!!! Nem raktam sót rá, mert nagyon kevés sót használok. A férjem ragaszkodik a minimális sófogyasztáshoz, mivel sok betegség (pl.: szívbetegségek, agyvérzés) a túlzott sófogyasztásra vezethető vissza. SÓ STOP program. Majd írok róla egyszer. Egyébként a sültcsirkén volt só (vagyis grillcsirke fűsz.keverék). A sütőtöknek meg így is gyönyörűen kijött az íze.

    VálaszTörlés
  3. Eddig mindig édesen ettem a sült sütőtököt, hétvégén kipróbálom így is :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon különleges ez a sütőtök recept:) A pagoda karfiolt pedig sajnos csak fagyasztott keverékekben találom meg, ittnem lehet kapni, pedig olyan szép és finom.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek ezek a színek együtt! Bár sem a karfiolt sem a sütőtököt nem szeretem, mégis szívesen tennék velük egy újabb kisérletet!

    VálaszTörlés
  6. Hű, de különleges látvány. Szívesen megkóstolnám. Remek. :)

    VálaszTörlés
  7. Még nem hallottam ilyen karfiolról, pedig nagyon guszta, jól néz ki. :)

    VálaszTörlés