2011. december 30.

Karácsonyunk röviden...

Ez a karácsony is eltelt - sajnos annyira gyorsan, pedig jó lett volna még néhány ilyen nap. A fiúk nagyon jól érezték magukat, imádták a sok újdonságot, játékot. Milánnak még a fa is újdonság volt, hiszen tavaly még túlságosan kicsi volt karácsonykor. Idén már nagyon örült a fának. 

Szenteste itthon voltunk, mint mindig, az a nap teljesen a szűk családé. Még 23-án este feldíszítettük a karácsonyfát azurammal, előkészítettük az ajándékokat, csengettyűt és mindent a mosókonyhába zártunk (ha már ilyen szerencsések vagyunk, hogy van külön mosókonyhánk....). Aztán 24-én délután, amikor Milos aludt, Olivér pedig játszott, pár perc alatt kicsempésztünk mindent a nappaliba. És ezután a szokásos menet. Az égősort felkapcsoltuk, az ajándékokat elrendeztük, majd visszamentünk játszani Olivérhez. Aztán Milos is felébredt, csatlakozott ő is a játékhoz, aztán az énekléshez (mondván, hátha akkor gyorsabban ideér a Jézuska). És persze Olivér fedezi fel a fát egy kis idő után.... Imádom ezeket a pillanatokat és a gyerekek arcát....

Még pakolás közben gyorsan lefotóztam a fát.


A lányos házaktól eltérően én nem noszogatom a fiúkat arra, hogy öltözzenek ünneplőbe, éppen elég rávenni elegánsabb öltözködésre Olivért másnap és harmadnap. Ezért szenteste kényelmes otthoni ruhában vannak. Idén a sikeres karácsonyi fotók száma nulla felé közelít, de sebaj, majd jövőre.


Milos nézegeti a karácsonyra kapott vonatos könyvét. Nagyon tetszett neki, mert a mese és persze a vonat mellett még kirakó is egyben, vonatot lehet kirakni a könyv részeiből és állatok ülnek a kocsikban. Szóval 6 az 1-ben játék. Bejött neki. Meg kapott állatkertes kirakót (Duplo kompatibilis), ebben az oroszlán és az elefánt tetszett neki a legjobban.



Olivérnek a Lego Atlantis tetszett a legjobban, különleges alkatrészek vannak benne és még egy 3D-s szemüveg is. Pár óra alatt sikerült is kirakni, persze Apa segítségével. Ez egy tájfun turbó búvárhajó, turbinákkal meg egy kardozós cápaszerű valamivel :)

Ez az:





Az én drágám.... Persze kapott könyveket is, nálunk a könyv elmaradhatatlan ajándék.

Aztán amíg a fiúk játszottak, én elvonultam elkészíteni az ebédet. Halászlé volt, rántott hal, majonézes kukoricasaláta és hasábburgonya. Igaz, nem egy csúcs karácsonyi vacsora, de feleslegesnek tartom, hogy eszméletlen mennyiségű ételt elkészítsek, amikor a gyerekek úgysem esznek sokat. Ráadásul még a halászlénél csaltam egy kicsit, mégpedig azt, hogy halászlé sűrítményt használtam, nem én passzíroztam. Tavaly ugyanis saját magam passzíroztam, szűrtem, miegymás, és rengeteg időm elment vele. Mivel idén a logika, egyszerűség és kényelem jegyében telik a karácsony, úgy gondoltam ez is belefér. A halászlé sűrítménybe ponty szeleteket és harcsát főztem. Jó lett.

A fiúknak persze gyermekbarát étel készült, rántott hal, ami abban volt a különleges, hogy a sütőben sütöttem ki. Jövőre pontosan leírom, hogyan készült, sokkal jobb volt, mintha olajban sütöttem volna ki és olajszag lett volna még karácsonykor is. Röviden csak annyi, hogy a halszeleteket befűszereztem, hagyományos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepaníroztam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, olajat spricceltem rá és megsütöttem.

Ilyen volt a karácsonyi asztalunk:




Aztán 25-én és 26-án nagyszülőknél voltunk. Gyorsan elmúlt, most várhatunk egy évet ismét.... :))


Mónika


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép karácsonyotok volt:) De szerintem is az a legszebb, mikor a gyerekek szeme csillog az örömtől, még a nagyobbak is olyan nagyon tudnak örülni:) Sajnos tényleg nagyon rövid ez az ünnep.
    Boldog Új Esztendőt kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
  2. Szép karácsonyfátok van! A gyerekek tündér aranyosak és irigykedem a halászlé miatt, mert nálunk csak én szeretem! Az ünneplő ruha nálunk sem kötelező, pedig lányok vagyunk többségben! :DDD
    A könyvet pedig a pici Annám imádja, a nagy már nem annyira. :)
    Örülök, hogy kellemesen telt a karácsonyotok és, hogy hoztál nekünk képeket!!! :)

    VálaszTörlés