2012. február 13.

Pizzás muffin kelt tésztából

Ma délután készítettem ezt a pizzás muffint uzsonnára. A fiúk ma itthon vannak, holnap és holnapután sem mennek óvodába/ bölcsődébe, mert mindkettő náthás és köhög. Így mai programom a következőképpen alakult: orrporszívózás, orrfújás, teafőzés, lázmérés, mézadagolás, Nasivin csepegtetés.... :)) Hétvégén kezdődött a kórság a gyerekeknél, de azért szerencsére a szombati bálba még el tudtunk menni azurammal. Az óvoda javára rendeztek támogatói bált, és mivel tavaly és tavalyelőtt sem tudtunk elmenni (tavaly bárányhimlős lett mindkét fiú, tavalyelőtt éppen bálna nagyságú voltam és Milán megszületését vártam :), ezért idén már semmiképpen sem akartuk kihagyni. Képekkel nem szolgálhatok, de a menüsort leírom, hogy legalább ez emlékeztessen bennünket jó kis szombat esténkre:

Báli menüsor:

1 pohár pezsgő

Tűzdelt szarvas sült erdei gombás raguval, gombafasírton tálalva, barna mártással

Csirkemellfilé vörösborban párolt fokhagymás aszalt szilvával töltve baconbe göngyölve, sütve, mézes körtével

Köret: krokett, burgonyapüré

Savanyúság: házi vegyes savanyúság

Desszert: csárdás palacsinta (somlói galuskával töltött palacsinta, vaníliamártással, rumos gyümölcsökkel tálalva)

Jó volt kicsit kimozdulni azurammal :)

******************************************

De visszatérve a pizzás muffinhoz, nagyon bejött, finom volt és gyorsan el is készült, persze leszámítva a tészta kelesztésére szánt időt.

A pizzás muffint Max oldalán találtam, azonnal megtetszett. A tésztát ugyanúgy csináltam, a tölteléken módosítottam és a gombát kukoricára cseréltem. Köszönet érte!!!







Hozzávalók - 12 darab muffinhoz:

  • 5 dkg hagyma
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg kukorica
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál olaj
A tésztához:

  • 37 dkg liszt
  • 10 dkg langyos tej (dkg!!)
  • 2 evőkanál langyos víz
  • fél teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 3 teáskanál pizzakrém
  • 2 dkg élesztő
A tésztához először a langyos tej és víz keverékében kevéske cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A felfutott élesztőt hozzáadjuk az átszitált liszthez, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle. A tésztát langyon helyen kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. 

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kevéske olajon megdinszteljük a hagymát, majd félretesszük hűlni. Amikor a tészta megkelt vékonyan lisztezett deszkán átgyúrjuk, és belegyúrjuk a hagymát, az apróra vágott sonkát és a kukoricát is. 

12 egyforma darabra vágjuk, gombócot formálunk belőle, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és papírral bélelt muffin tepsi mélyedéseibe tesszük. Félretesszük még 15 percre pihenni, közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A pizzás muffinokat 20-22 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!

Mónika



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki, viszem is a receptet! A fiúknak pedig jobbulást kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper kis recept!! Örülök, hogy sikerült kikapcsolódnotok, a fiúcskáknak pedig mielőbbi gyógyulást!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Barbi, remélem holnapra már jobban lesznek!

      Törlés
  3. A pizzás muffin nagyon szuper ötlet:) A fiúknak jobbulást kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Köszi a jókívánságot!

      Törlés