2011. április 9.

Fokhagymás tormás sajtkrémmel töltött roló

Amikor azuram meglátta legújabb szerzeményeimet, már nem mondott semmit. Már meg sem lepődik szebbnél szebb, furcsábbnál furcsább konyhai eszközeimen. Pár napja a méhkaptár formát mutattam be itt a blogon, most legutóbb habtekercs formát vettem, pontosabban 12 darabot. 
Régen az általam "habrolónak" ismert süteményt szerettem a legjobban (főként ha jó édes volt). Most nem rögtön a tömény édessel indítottam a családnál a habtekercs forma főpróbát, inkább azuram kedvére tettem, és egy fokhagymás-tormás sörkorcsolyát csináltam.



Hozzávalók:


  • 25 dkg leveles tészta
  • 1 tojássárgája (a tészta megkenéséhez)
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 5 dkg puha vaj
  • 1-2 evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál torma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor metélőhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt (15 dkg a krémbe és 5 dkg a végekre)
  • só, bors
A leveles tésztát kinyújtjuk (vagy csak kihajtjuk, attól függően, hogy milyen leveles tésztát használunk), és 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat a csövekre felcsavarjuk, és a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojássárgájával és 190 fokra előmelegített sütőbe téve megsütjük. Még melegen lehúzzuk a formákról, és hűlni hagyjuk őket.

Amíg a tészta sül, a natúr sajtkrémet összekeverjük a vajjal, mascarponéval, a reszelt sajttal. Hozzáadjuk a tormát, a zúzott fokhagymát, a metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk. A krémet habzsákba töltjük, és segítségével beletöltjük a rolókba. A rolók végét a maradék reszelt sajtba mártjuk.

Megjegyzés: 25 dkg leveles tésztából 10 darab habroló jön ki.




Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Hát most úgy érzem elő kell vennem a lefagyasztott leveles tésztát...

    VálaszTörlés
  2. A tieid is nagyon szépek lettek!Le is mentettem a töltelék receptet,mert nagyon jónak,ízletesnek találom!

    VálaszTörlés