Pizzás csiga
Pizzás csiga |
Hozzávalók:
- egy adag mindenes tészta
- 70 g paradicsom konzerv
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál apróra vágott fekete olajbogyó
- 1 evőkanál oreganó apróra vágva
- só, bors - ízlés szerint
- tojás - a csigák tetejét megkenni
A tésztát előző este összeállítjuk, hosszúkás laposra formázzuk, letakarjuk és a hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára. Másnap kinyújtjuk (kb. 50x30 cm-re). A pizzakrém hozzávalóit összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük, majd éles késsel 1 cm-s darabokat vágunk belőle. Kezünkkel kicsit alakítunk rajtuk, hogy pofás kör alakú pizzacsigákká süljenek. Tepsibe tesszük őket, megkenjük a tetejüket felvert tojással (én abban a tányérban vertem fel a tojást, amiben a pizzakrémet összeállítottam).
A sütőt 200 fokra melegítjük elő és kb. 16-18 percig sütjük a csigákat.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon finom lehet, mert guszta!
VálaszTörlésJöhet nekem is egy-két csiga.
VálaszTörlésÉva, tényleg fincsi volt. És 15 hónapos kisfiamnak is nagyon ízlett
VálaszTörlésKati, küldöm :))))