Végre gépközelbe sikerült érnem! Kitört a nyári szünet, most már Olivér se jár óvodába, így fel van adva anyának (mármint nekem) a programszervezési feladat. Olyan programokat kell találnom, ami érdekes lehet egy 5 és fél évesnek, és egy aktív 16 hónaposnak is megfelelő. Nem könnyű a feladat, meg kell, hogy mondjam.....
Ezen a héten voltunk ugriparkban, új játszótéren, pancsoltak is a fiúk itthon. Képek jönnek nemsokára. Voltunk babalátogatókban. Igen, nem csak egy, hanem két kislányt is meglátogattunk. Hamarosan képek Róluk is..... tündériek voltak mindketten!!!
De most egy gyors cukkinis recept - mármint úgy gyors, hogy gyorsan leírom..... Az elkészítése azért igényel némi időt....
Cukkinis-ricottás torta
Cukkinis-ricottás torta |
Hozzávalók:
a tésztához:
- 20 dkg liszt
- csipetnyi só
- 10 dkg vaj
- 1 dl hideg víz
- egy nagy cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 15 dkg ricotta
- 1 evőkanál reszelt füstölt sajt
- szerecsendió
- só
- bors
A tésztához a lisztet a sóval meg a kis darabokra vágott hideg vajjal simára dolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható tészta legyen, majd alufóliába csavarva a hűtőbe tesszük 2 órára. Közben a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre felkarikázzuk (ha nagy a cukkinink, a magokat érdemes eltávolítani kanállal). A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A tojásokat habosra keverjük a ricottával, a sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A cukkinival kevert hagymára öntjük, összevegyítjük.
A sütőformát kivajazzuk, a tésztát kinyújtjuk és a tortaformába simítjuk. A tojásos cukkinis masszát a tésztára öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A cukkini finom ropogós marad.
Tipp: ha jobban elő akarunk készülni, érdemes a tésztát vaksütés segítésével elősütni, valamint a hagymás cukkinit megpárolni. Az elősütött tésztára tesszük a párolt cukkinival kevert ricottás masszát. Így a sütési időnk lerövidül.
Forrás: Fakanál 2008/03
Jó étvágyat!
Jól hangzik. Biztos nagyon finom is.
VálaszTörlés