Ez nem pontos recept lesz, csak egy ötlet Pataki-tál használatára. Amióta előkotortam Pataki-tálamat a spájz mélyéről, azóta egész gyakran használom. A zöldségek előkészítésén, tisztításán és a tál beáztatásán kívül nincs sok dolgunk ennél a receptnél. Ja és persze a csirke :)
Előtte:
Gyönyörű, színes zöldségek alatt kandikál ki a csirke :)
Utána:
Csirke zöldségekkel Pataki-tálban |
Hozzávalók:
- 1 egész csirke (enyém:1 kg 10 dkg volt)
- 20 dkg puha vaj
- sült csirke fűszerkeverék (házi készítésű vagy bolti)
- 2 darab lilahagyma
- 2 darab piros kaliforniai paprika
- 2 darab karalábé
- 2 darab vöröshagyma
- 4 darab burgonya
- 2 kis pohár tejföl
- só, bors
- fúszerek ízlés szerint (én kaprot tettem a tejfölbe)
A Pataki-tálat minimum 1 órára beáztatjuk hideg vízbe. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, félbevágjuk. A burgonyát karikákra vágjuk. A csirkét megmossuk, a vizet leitatjuk róla. A vajat és a sült csirke fűszerkeveréket összekeverjük. Óvatosan a csirke bőre alá nyúlunk, vigyázva, hogy ne szakadjon el, és óvatosan a fűszervajat beledörzsöljük. A maradék fűszervajjal a csirke bőrét is bekenjük. Apróra vágjuk a kaprot, amit a tejfölbe keverünk.
A karikákra vágott krumplit a tál aljába tesszük. A kapros tejföllel leöntjük. Rátesszük a befűszerezett csirkét, majd körberakjuk a zöldségekkel. Rátesszük a tetejét, és a még hideg sütőbe téve sütjük meg (nem szabad előmelegíteni).
(Ha jól emlékeszem körülbelül 2 óra 20 percet sütöttem.)
Kedves Móni!
VálaszTörlésSzeretnék kérni tőled egy @-címet.
Sajnos az oldalon nem találom.
Köszi!
Kedves Mónika!
VálaszTörlésCímem: kreativkonyhablog@gmail.com
Üdvözlettel
Móni