2011. november 15.

Sárgarépás fasírtgolyók

Családban népszerű fasírtgolyók picit más köntösben. Sárgarépával készült, vajbab főzelékkel ettük.





Hozzávalók:


  • 25 dkg darált hús
  • 2 darab nagyobb sárgarépa
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 nagyobb csokor petrezselyem
  • só, bors

A sárgarépát lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük. Enyhén vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk. A fenti massza mennyiségből 20 darab gombóc jön ki. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A golyókat 180 fokos sütőben 24-25 perc alatt sütjük meg.

Jó étvágyat hozzá!






Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet! A sütést én is szoktam sütőpapíron így sokkal kalóriaszegényebb. Milyen édes falatok lettek! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, főleg így, hogy nem olajban van sütve! Érdekes lehet az íze, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  3. Barbi, jól írtad, tényleg édeskések lettek :)

    Hankka, remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  4. Egy újabb finom fasírt változat!!

    VálaszTörlés
  5. Biztos finom! Néha kell egy kis újítás, ki fogom próbálni, kösz!

    VálaszTörlés