Családban népszerű fasírtgolyók picit más köntösben. Sárgarépával készült, vajbab főzelékkel ettük.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 2 darab nagyobb sárgarépa
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 nagyobb csokor petrezselyem
- só, bors
A sárgarépát lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük. Enyhén vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk. A fenti massza mennyiségből 20 darab gombóc jön ki. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A golyókat 180 fokos sütőben 24-25 perc alatt sütjük meg.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon jó ötlet! A sütést én is szoktam sütőpapíron így sokkal kalóriaszegényebb. Milyen édes falatok lettek! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik, főleg így, hogy nem olajban van sütve! Érdekes lehet az íze, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésBarbi, jól írtad, tényleg édeskések lettek :)
VálaszTörlésHankka, remélem ízleni fog!
Egy újabb finom fasírt változat!!
VálaszTörlésBiztos finom! Néha kell egy kis újítás, ki fogom próbálni, kösz!
VálaszTörlés