2011. július 20.

Újabb sós csiga ötlet

Múlt héten kedves látogatók jöttek hozzám, volt kolléganőim látogattak meg, aminek nagyon örültem. Tudom, hogy rengeteget dolgoznak mindketten, és értékelem azt, hogy a kismamát (amikor csúnyán fogalmazok: a gyesest) meglátogatták, időt szántak rám. Jó volt kicsit "visszarázódni" a munka világába, ha máshogy nem is, legalább gondolatban. Ráadásul jót tudtunk beszélgetni, mert mindkét gyermekem aranyos, ügyes angyalkaként viselkedett, egy percig sem zavartak bennünket. Ez persze köszönhető azuramnak is, aki - miután hazaért - lefoglalta őket. 

Persze ezek után nem hitték el, hogy annyira aktív mindkettő, és semmit sem lehet nyugodtan mellettük csinálni... :)

Sós vendégvárónak a mindenes tésztát dobtam be, ajváros sajtos csigaként.

Ajváros sajtos csiga


Hozzávalók:

  • egy adag mindenes tészta
  • kb. 3-4 evőkanál ajvár (bolti vagy házilag készített)
  • 10 dkg reszelt trappista sajt (vagy ami van otthon)
  • 1 tojás enyhén felverve -  a tetejét megkenni
Az elkészítés módja teljesen megegyezik a pizzás csigáéval. A leírás módját ITT elolvashatjátok.

Tipp:

A tésztát megkenhetjük sajtkrémmel (kb. 100 g), megszórhatjuk füstölt sajttal, feltekerjük, megkenjük tojással, tetejére is sajtot szórunk. Sütő. Kész.

Jó étvágyat hozzá!



Kreatív konyha


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Hasonlót szoktam én is készíteni,nagyon szeretik a vendégek,pláné a férfiak,egy pohár hideg sör előtt:)

    VálaszTörlés
  2. Guszta lett a sütid! Ízlett a kolleganőidnek?

    VálaszTörlés
  3. Aleda, igazad van, sörhöz is tökéletes...

    Éva, köszi :) Igen, ízlett nekik. Pedig az ajvár kicsit csípős volt, de a sütiben furcsamód ne lehetett érezni :)

    VálaszTörlés