Múlt héten kedves látogatók jöttek hozzám, volt kolléganőim látogattak meg, aminek nagyon örültem. Tudom, hogy rengeteget dolgoznak mindketten, és értékelem azt, hogy a kismamát (amikor csúnyán fogalmazok: a gyesest) meglátogatták, időt szántak rám. Jó volt kicsit "visszarázódni" a munka világába, ha máshogy nem is, legalább gondolatban. Ráadásul jót tudtunk beszélgetni, mert mindkét gyermekem aranyos, ügyes angyalkaként viselkedett, egy percig sem zavartak bennünket. Ez persze köszönhető azuramnak is, aki - miután hazaért - lefoglalta őket.
Persze ezek után nem hitték el, hogy annyira aktív mindkettő, és semmit sem lehet nyugodtan mellettük csinálni... :)
Sós vendégvárónak a mindenes tésztát dobtam be, ajváros sajtos csigaként.
Ajváros sajtos csiga |
Hozzávalók:
- egy adag mindenes tészta
- kb. 3-4 evőkanál ajvár (bolti vagy házilag készített)
- 10 dkg reszelt trappista sajt (vagy ami van otthon)
- 1 tojás enyhén felverve - a tetejét megkenni
Az elkészítés módja teljesen megegyezik a pizzás csigáéval. A leírás módját ITT elolvashatjátok.
Tipp:
A tésztát megkenhetjük sajtkrémmel (kb. 100 g), megszórhatjuk füstölt sajttal, feltekerjük, megkenjük tojással, tetejére is sajtot szórunk. Sütő. Kész.
Jó étvágyat hozzá!
Kreatív konyha
Hasonlót szoktam én is készíteni,nagyon szeretik a vendégek,pláné a férfiak,egy pohár hideg sör előtt:)
VálaszTörlésGuszta lett a sütid! Ízlett a kolleganőidnek?
VálaszTörlésAleda, igazad van, sörhöz is tökéletes...
VálaszTörlésÉva, köszi :) Igen, ízlett nekik. Pedig az ajvár kicsit csípős volt, de a sütiben furcsamód ne lehetett érezni :)