2012. január 23.

Hópelyhes játék

Végre múlt héten leesett az első hó. Na nem mintha annyira hiányolnám a havat, viszont a fiúk nagyon örültek neki. Olivér alig várta, hogy hazaérjen az óvodából, és lapátolhassa a havat. Mondtam is neki, hogy majd remélem 10 év múlva kamaszként is ennyire lelkesen fog havat lapátolni....
Milos is imádta, neki igazából ez az első olyan hóesés, amit már nem csendes szemlélőként figyel a babakocsiból, hanem aktív résztvevőként. Ahogy hazaértünk az óvodából, az udvaron maradtunk, és megkezdődött a hólapátolás, hógolyózás :)



Milosnak nem jutott igazi hólapát, de egy kis lapáttal is teljesen elégedett volt.


Gyermekmunka :))





Az én kis megfáradt munkásom :)

Persze amikor be kellett jönni, Milán ordított, kint akart maradni. Pedig nekem már majdnem lefagyott az arcom. Aztán meggyőztem, hogy bent is játszunk egy hópelyhes játékot.

A hópelyhes játék rém egyszerű, lehet sokan azt mondják kár volt ezt leírni, de azért én mégis megteszem. Hoztam pár A4-es fehér papírt (szigorúan használt, újrapapírt), és apró fecnikre szaggattuk. Ez a rész leginkább Milosnak érdekes, az ő finommotorikai mozgásának fejlesztéséhez mostanában egyre több jópofa feladatot találok (és látok a bölcsődében). 
Most ezeket a papírokat szabdaltuk fel, és amikor már két műanyag tányérunk tele volt, akkor feldobtuk és néztük, ahogy a "hópelyhek" szállnak. Milánnak nagyon tetszett, azuramnak már kevésbé, mert még két nap után is találtunk kóbor papírfecniket. 
Aranyos játék, mert lehet utána gyorsan gyűjtögetni a papírkákat, hogy mielőbb újra fel lehessen dobni :))

Jó fotót nem sikerült csinálni :)




Mónika



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. Édesek nagyon nekem is a kissebik kb ijen idős lehet picivel öregebb és nekünk is a mult hétvégén este 11 órakor esett egy picike hó és mi kimentünk alvás előtt szánkózni és hógolyózni.Fúúú nagy volt az öröm,úgy hogy el tudom képzelni mijen volt nállatok is.
    Üdv.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyosak:) A fiadnak ide kéne jönni, mindig van mit lapátolni:) A hópelyhes játék nagyon klassz, csak mi már ebből kinőttünk. Egyszer volt nálunk konfetti szilveszterre, soha többé, bár az sokkal apróbb.

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Kukkants be hozzám! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyosak a gyerekek a hóban :D! Látszik, hogy nagyon élvezték. A kicsi Milos tényleg nagyon fáradtnak tűnt, biztos a jó friss levegő miatt.
    A hópelyhes játék nagyon tetszik (amíg másnál látom :D). Trollanyuhoz hasonlóan nálunk is volt EGYSZER konfetti szilveszterkor, de én sem engedtem többé, mert még nyáron is találtunk imitt-amott belőle. Úgyhogy ezt a játékot titokban fogom tartani az unokáim előtt :)!!

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nézz be hozzám, díj vár rád! :-)

    VálaszTörlés
  6. De tündériek!! Milyen kreatív anyukájuk van és rendkívül türelmes!! :) Nálunk van egy labdakilövős tenisz féle játék, labda hiányában az én drága alufóliámból gyúrják hozzá a golyókat és persze, mind a szekrény mögött landol, így újabb munícióért jönnek. Talán a legközelebbi festéskor a szekrény mögött is ki tudok takarítani, még mindig jobb mint a kenyérgombóc! :))))

    VálaszTörlés