2012. február 14.

Valentin nap, nem úgy, ahogy én képzeltem....

Ez nem igazság. A filmekben nem ilyen a Valentin-nap, mint amilyen ez a napom volt :( 
A romantikus filmekben a hősnő gyorsan végez a munkájával (vagy éppen nem is dolgozik), van ideje szépítkezni, készülődni, megteremteni a romantikus hangulatot. Közben a szerelme feldobódva hazaér, átadja a csodaszép virágcsokrot, majd elfogyasztják a gyertyafényes vacsorát egy-két pohár bor kíséretében. Persze tudom, ez csak mese és nem a valóság :)

Ma szerettem volna én is kicsit romantikus estét teremteni, de ez persze nem jött össze. A nap is már szörnyen indult, Olivér fél 5-kor kelt, köhögött, náthás volt, nem is tudott igazán aludni. Felkeltem vele, kicsit játszottunk, reggeliztünk, aztán 6 órakor már a család többi tagja is talpon volt. Miloska szerencsére már jobban van, igaz még köhög és náthás is, de legalább ma már lázas nem volt. Szuper! 

Délelőtt annyi időre lekötötte őket  George a bajkeverő majom mese, amíg elkészítettem az ebédet (vöröslencsés sárgarépakrémleves + tészta - recept hamarosan!), és megsütöttem egy kis Valentin napi édességet. Délelőttünk a zsebkendő-orrszívó-orrcsepp háromszögében telt, majd elmentünk gyerekorvosunkhoz, biztos, ami biztos, ő is lássa Milánt. Kaptunk Cataflan cseppet és szemcseppet, meg köptető szirupot. Szerencsére ebéd után aludt mindkettő, így a délelőtt elmaradt házimunkát + céges dolgokat sikerült elintéznem. Aztán délután ismét "jókedv, móka, kacagás" volt. Csak akkor nem kacagtam, amikor Milos a szőnyegre öntött egy nagy tál pattogatott kukoricát. Aztán este azuram telefonált, hogy később jön haza, ráadásul megy is fél 8-kor focizni. Így egyedül megfürdettem a lurkókat, mindkettő megkapta a neki járó mesét, jóéjt puszit. 

A Valentin-napom idén így telt, na nem mintha bármit is számítana :)))

De legalább megleptem magam (+ a fúkat) ezzel:

Banános-marcipános buktagolyók - kelt tésztából - szív formában sütve





Holnap hozom a receptet is!

Üdvözlet!

Mónika


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

7 megjegyzés:

  1. Ilyen egy nehéz nap jó felfogásban :). Jó, hogy a férj focijától sem akadsz ki Valentin napon.
    Az én párom és Legkisebbikem is fociztak ma, de én sem bánom. Csak pech, hogy épp, keddre esett Valentin, mert ha kedd, akkor foci. Már évek óta!
    Kíváncsi vagyok erre a banános marcipános buktagolyóra, mert imádom a kelt tésztákat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem akadok ki a focitól. Nálunk is évek óta kedd az "szent" foci nap. Az ki nem maradhat :)) Maximum akkor, ha aznap nem jön haza.
      Ma hozom a buktagolyócskák receptjét.

      Törlés
  2. Ó, ne szomorkodj! Ezt a Valentin-napot nem kell komolyan venni!:) Nálatok holnap lesz, vagy bármikor! Gondolj csak bele, hány napot nevezhettél volna ki Valentin-napnak!:)Biztos többet, mint amit ma "kellett" volna ünnepelni, csak az ember sodródik az újabb szokásokkal...
    Jobbulást a gyerekeknek, gyógyuljanak meg és meglátod, minden kivirul!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nem veszem komolyan. Csak olyan vicces a szituáció a magazinokban olvasotthoz és a filmekben látottakhoz képest. Köszönöm a jókívánságot, Tiffanylda!

      Törlés
  3. Szegénykém :(
    Lesz majd biztosan jobb is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, lesz. Kíváncsi voltam, mennyi jön be a filmekhez képest :))))

      Törlés
  4. Ne búsulj, mi ezen a "jeles" napon estig dolgoztunk, és még a nagylányt is be kellett vonni a munkába, hogy időre készen legyünk. Nem baj azért egy finom gyors ebédet összeütöttem! :))

    VálaszTörlés