2012. március 17.

Ez + az

Szégyen szemre két hete írtam a blogba. Pedig biztos voltam benne, hogy - mit nekem munkakezdés - szuperjó időgazdálkodásommal este még simán jut idő kis hobbimra. Erre persze rácáfolt a sok munka, a rengeteg vezetés, a beteg gyerekek és a háztartás. Nyilván főzés volt, sütés volt (mosogatás, törölgetés, rakodás, fotózás volt), de arra már nem maradt éjszaka idő, hogy be is gépeljem a finomságok leírását, vagy éppen a gyerkőcökkel történt eseményeket. 

Ma azt hiszem kijelenthetem, hogy mindkét fiam átesett egy köhögés-nátha-láz triumvirátuson, és mindkettőn valamiféle hányós hasmenős vírus is átgyalogolt. Remélem a következő hetekben semmi probléma nem lesz velük.  

Azért arra maradt pár percem, hogy berohanjak egy újságoshoz, és megvegyem a GoodFood magazin első magyar nyelvű számát. Nem fogok most semmit sem írni a magazinról, az érdeklődők úgyis megvették már, akik ismerték az eredeti angol kiadványokat azért, akik esetleg nem ismerték az eredetit, azok azért. 

Pár napja ezt a szardíniás paradicsomos spagettit készítettem a GoodFood magazin 2012. márciusi számából, igaz a chilit kihagytam, mert a gyerekek is ettek belőle. Nekünk nagyon bejött, bátran ajánlom kipróbálásra.





Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 zúzott fokhagymagerezd
  • 227 g konzerv paradicsom (darabolt)
  • 2 doboz filézett paradicsomos szardínia konzerv
  • 10 dkg magozott olajbogyó (nálam paprikával töltött olajbogyó volt)
  • 1 evőkanál lecsepegtetett kapribogyó apróra vágva
  • fél csokor petrezselyem apróra vágva

A spagettit hagyományos módon forrásban lévő vízben megfőzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt. Melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk egy kicsit. Adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsomos szardíniát és folyamatosan kevergessük. 

Melegítsük pár percig, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a kaprit és a petrezselyem nagy részét. Keverjük össze, főzzük még pár percet, és készen is van. Tálaláskor a maradék apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük. 

Jó étvágyat hozzá!


Igyekszem gyakrabban jönni, addig is köszönöm olvasóimnak eddigi kitartását és türelmét!

Mónika


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

14 megjegyzés:

  1. Velem is előfordult már, hogy a blogra végképp nem jutott idő, aztán lassan rendeződtek a dolgok. A spagettid nagyon tetszik, mentettem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nálam is rendeződnek. De leginkább a fiúk betegségsorozata érhetne már véget. Örülök, hogy tetszik a spagetti.

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet, hasonlót szoktunk mi is, tonhallal.
    Jaj, szegény gyerekek! Nálunk is ez volt a műsor kb. két hétig, talán rendeződnek végre a dolgok, reménykedjünk! Neked, munkakezdőnek azért sokkal cikibb lehetett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen, nagyon rossz érzés, ha betegek a lurkók, de remélem most már túlestek a javán.

      Törlés
  3. Én ma, a kalácstekercset osztottam meg az olvasóimmal az ÚJSÁGBÓL.
    :))

    VálaszTörlés
  4. Türelmesen kivárjuk, hogy legyen időd! Örülök, hogy a gyerekek túl vannak a vírusokon!! A szardíniás spagetti pedig igen új nekem, de mivel minden hozzávalót kedvelek, bevállalnék egy tányérral!! :) Ne dolgozz sokat! ;)))

    VálaszTörlés
  5. Így van ez a "dolgozó nőkkel" . Ez természetes hogy aki dolgozik estére már fáradt érthető és még akkor ott vannak a gyerkőcök. Remélem már jobban vagytok. Az én kis unokám is elég sokszor volt az elmúlt időszakban beteg.Szerintem a bölcsibe is bevihetik a beteg gyereket és akkor az aki előtte volt beteg visszakapja újból mert az immunrendszere még gyenge. Kitartás biztos lesz olyan időszakod amikor jobban tudsz majd blogozni. A spagettid guszta és fincsi volt egészen biztosan tudom!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Játékba szeretnélek hívni! :)
    http://tucsokbogar.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlat.html

    VálaszTörlés
  7. Abszolút megértem, én is sokszor vagyok így. A tészta nagyon guszta. Boldog ünnepet kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés