A gyorsan elkészíthető krémlevesek nálunk mindig bejönnek, fiaim egyik kedvence a sárgarépakrémleves. Gondoltam, most kicsit variálok rajta, ehhez ihletet a legutóbb vásárolt Nők Lapja Konyhájában találtam. Ezt a receptet szabtam gyermekbarátra.
Sárgarépás-újhagymás krémleves mustárral és sajttal
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 3-4 darab újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 közepes burgonya
- 1 liter húsleves (vagy zöldségalaplé)
- 1 evőkanál vaj
- só, bors
- 10 dkg reszelt trappista sajt
A sárgarépát és az újhagymát feldaraboljuk. A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint, majd felöntjük a húslevessel. A zöldségeket puhára főzzük. Ezután pürésítjük a levest, majd a mustárt hozzáadjuk. Tálaláskor rászórjuk a reszelt sajtot.
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése