2011. február 23.

Sárgarépakrémleves

Aki ismeri, az biztosan gyakran csinálja. Aki nem ismeri, annak érdemes kipróbálni, mert egy nagyon finom és egyszerű leves. Egyik kedvenc krémlevesem.



Hozzávalók:


  • kb. 1 kg sárgarépa (igen, jól írtam)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • víz vagy zöldség alaplé
  • 1-2 dl tejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • tetejére - bacon pirítva vagy levesgyöngy - ízlés szerint
A sárgarépát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Annyi vízben tesszük fel főni, ami kb. 1 ujjnyival ellepi. Felönthetjük akár zöldség alaplével is Főzhetünk bele 1-2 darab krumplit is, a sűrítés miatt. A megtisztított fokhagymagerezdeket is beledobjuk, sózzuk. Amikor a sárgarépa megpuhult, akkor botmixerrel pürésítjük. A levest újra a tűzhelyre tesszük, majd hozzákeverjük a tejszínt. Tálaláskor adhatunk hozzá levesgyöngyöt, vagy pirított bacont, de akár egy szelet camembert-es pirítóssal is finom.
Posted by Picasa

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon guszta, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Répakrémleves, királyság! Természetesen nagyon sok bacon-nel :). Családom tetszési indexe: 5-ből 4. (A "minuszegy" csak húst eszik.)

    VálaszTörlés