2011. április 21.

Terveim holnapra - húsvéti készülődés

Pár napja indult egy játék, amelyben azt a feladatot kaptam másik gasztrobloggertől, hogy állítsak össze meglévő receptjeimből, egy húsvéti menüajánlatot. Nagyon rövid ideje vagyok még csak "porondon", de azért igyekeztem egy egyszerű és gyors húsvéti menüsort összeállítani, figyelembe véve azt, hogy biztosan sokan vagyunk, akik óvodás/ iskolás gyermekük tavaszi szünetét, munkát, a háztartást és a húsvéti készülődést együtt szervezik.

Most viszont nagyon szerencsés vagyok, mivel a nagyszülők programot szerveztek Nagymucimnak és Bébimnek holnapra, így egyedül leszek itthon.
Már megterveztem a menüt, be is vásároltam ma, holnap reggel már csak pár hozzávalót kell beszereznem, és indulhat a móka.

Mit fogok készíteni holnap?

  1. Egy gyorsan elkészíthető rudacskát csinálok lenmagos rudacskák receptem alapján, csak dupla adagot, és a tetejére vegyesen fogok magokat tenni - szezámmagot, lenmagot és hántolt, sós napraforgómagot. Csinálok egy olyan adagot is, amin sima trappista sajt lesz.
  2. Egy régebbi Magyar Konyhából (egész régiből: 1996. márciusi szám) kinéztem egy sajtos bolyhocska nevű sütit, pár éve már csináltam, úgy rémlik, hogy finom volt. Majd most kiderül....
  3. Lesz egy pikáns tekercs is, olajbogyóval, paradicsomkrémmel, szalámival, amit Aleda konyhájában találtam.
  4. Édes sütit nem sütök, csak olyat csinálok, amit nem kell sütni. Lesz egy sportszelet (ezt szerintem mindenki ismeri, pár éve már végigsöpört mindenkinél a receptje....).
  5. Valamint készítek egy kekszes, tejfölös szeletet, viszont itt nem a régi receptemet használom, hanem amit Citromhab oldalán láttam. Remélem az enyém legalább fele olyan szép lesz! Nézzétek meg!
  6. Lesz saláta, mégpedig tzatziki, szombaton anyukámékhoz megyünk, azt majd oda viszem.
  7. Ja, és szeretnék még egy klassz spenótos tekercset is, de azt már nem kiabálnám el.....
  8. Kozmetikushoz is megyek
  9. És manikűröshöz is bejelentkeztem.
  10. És persze tojásfestés.....
A vasárnapi menü is megvan már, de arról majd később írok. Drukkoljatok, hogy mindezek hibátlanul elkészüljenek :)

Akiknek nem lesz ennyire sűrű a péntek, azoknak ajánlok egy kis húsvéti olvasnivalót.

Üdvözlettel,


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Nézz be hozzám, kérlek:
    http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/04/husveti-nyuszi-hozta-dij.html

    VálaszTörlés
  2. Kellemes Húsvétot kívánok én is Neked!Jó sütkérezést!

    VálaszTörlés
  3. Mónika, had kívánjak boldog Húsvéti Ünnepeket Neked és Családodnak!!! Holnapra pedig jó készülődést, sütést-főzést és szépítkezést!! ☺

    VálaszTörlés