2011. június 17.

Burgonyás karfiolleves tejföllel, kolbásszal

Extra finom levest találtam ki hétvégén a hűtőben árválkodó karfiol végleges feldolgozására. Lefotózni már csak a maradékot tudtam, azt is nagy leves rajongó Milossal együtt :)






Burgonyás tejfölös karfiolleves kolbásszal

Hozzávalók:


  • 4 darab kisebb krumpli
  • 1 fej karfiol
  • zöldség alaplé (vagy víz)
  • 20 dkg paprikás kolbász
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük és vízben megmossuk. Mindkét zöldséget egy fazékba tesszük, zöldség alaplét öntünk rá és feltesszük főni. Miközben a zöldségek főnek, a paprikás kolbászt karikákra vágjuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászt és pár percig még főzzük. Közben a lisztet a tejföllel alaposan kikeverjük és lassan a leveshez adjuk. Főzzük még pár percig és készen van.

Jó étvágyat hozzá!



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 megjegyzés:

  1. Először is tündér a kisfiad, elnézegettem volna még pár fotót rólla, de a leves is jól néz ki. Szeretem a karfiollevest, bár én csak rántással szoktam készíteni. A kisfiad az unokámra emlékeztet aki szeptemberben lesz 2 éves. A kisfiad is kb. annyi idős ugye? Ő szereti a levest?

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű, édes, tündér kisfiú!! :D
    A karfiollevest pedig imádom! Remélem legalább Te haladsz a fogyiddal, mert én elbuktam, sajnos, a blogomon találhatók a bűnösök! Vagy lehet én vagyok a bűnös? ;D

    VálaszTörlés
  3. Barbi, :) kedves vagy
    A fogyókúrával haladok, csak nem bírok olyan tempóban bejegyzéseket tenni. Igaz a vágyott céltól (54 kg) még jó pár kg elválaszt :(
    Szerintem egyébként mindkettőnk esetében a blog a bűnös, meg az a sok jó szakácskönyv, na meg a többi gasztroblogger, akik fantasztikusakat főznek/ sütnek... nálam a fentiek a hibásak :)

    VálaszTörlés
  4. Éva, köszönöm, nagyon kedves vagy! Milos 15 hónapos múlt, csak elég nagy fiú (4,1 kg-val született), most 12 kg. Imádja a leveseket, de nálunk az egész család nagyon leveses, talán levesből van legtöbb a blogon. Próbáld ki így is a karfiol levest, szerintem finom lett.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon édes a csöpp Kisfiad!! Tündéri!! :)
    A levesed meg nagyon finomnak tűnik!!

    VálaszTörlés
  6. Jajj de édes....az utolsó kép nagyon cuki!!

    VálaszTörlés