Ezerszer megfogadtam már, hogy nem veszek több főzős magazint. Rengeteg van, akár egész életemben minden nap mást készíthetnék, akkor se lenne kétszer ugyanaz :) De azért mégis néha elcsábulok, és beújítok. Most a májusi Kiskegyed Konyháját vettem meg, igazából a címlapon lévő epres tiramisu vett le a lábamról.
De mégsem azt készítettem el, hanem egy rebarbarás túrószeletet. Igaz nem rebarbarából, hanem cseresznyéből.
Hozzávalók:
- 40 dkg cseresznye - magozva
- 1 rúd vanília
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor (főzhető)
- 12 dkg cukor
- 3 tojás
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 6 dkg búzadara
- fél tasak sütőpor
- porcukor a szóráshoz
A cseresznyét kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, pépjét kikaparjuk. Egy kisebb méretű tepsit (kb.: 25x20 cm) sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és miközben melegszik, összeállítjuk a hozzávalókat.
A pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliapéppel és a tojásokkal. A túrót villával áttörjük, a tojásos masszához adjuk. A búzadarát és a sütőport összekeverjük és ezt is a túrós krémhez adjuk. A végén a cseresznyét is a masszába forgatjuk.
A masszát belesimítjuk a tepsibe, és az előmelegített sütőbe téve 45 percig sütjük. Az utolsó 15 percben érdemes alufóliát tenni rá.
Amikor a sütemény kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Aki esetleg kipróbálja rebarbarával, kérem írja meg milyen lett.
Nagzon finomnak néz ki.
VálaszTörlésMiért nem sikerülnek az én sütijeim ilyen szépre?
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandóan néz ki a sütid, és biztosan nagyon finom is!!
nagyon finom lett rebarbarával
VálaszTörlésKöszönöm a rebarbarás visszajelzést :)
VálaszTörlésMária! A Te süteményeid is legalább ilyen szépek!!! Remélem kipróbálod a sütit és ízleni fog!
VálaszTörlés