2011. június 6.

Cseresznyés túrós sütemény

Ezerszer megfogadtam már, hogy nem veszek több főzős magazint. Rengeteg van, akár egész életemben minden nap mást készíthetnék, akkor se lenne kétszer ugyanaz :) De azért mégis néha elcsábulok, és beújítok.   Most a májusi Kiskegyed Konyháját vettem meg, igazából a címlapon lévő epres tiramisu vett le a lábamról.

De mégsem azt készítettem el, hanem egy rebarbarás túrószeletet. Igaz nem rebarbarából, hanem cseresznyéből. 


Cseresznyés túrós sütemény
Hozzávalók:

  • 40 dkg cseresznye - magozva
  • 1 rúd vanília
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (főzhető)
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 6 dkg búzadara
  • fél tasak sütőpor
  • porcukor a szóráshoz
A cseresznyét kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, pépjét kikaparjuk. Egy kisebb méretű tepsit (kb.: 25x20 cm) sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és miközben melegszik, összeállítjuk a hozzávalókat.

A pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliapéppel és a tojásokkal. A túrót villával áttörjük, a tojásos masszához adjuk. A búzadarát és a sütőport összekeverjük és ezt is a túrós krémhez adjuk. A végén a cseresznyét is a masszába forgatjuk.

A masszát belesimítjuk a tepsibe, és az előmelegített sütőbe téve 45 percig sütjük. Az utolsó 15 percben érdemes alufóliát tenni rá.

Amikor a sütemény kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Aki esetleg kipróbálja rebarbarával, kérem írja meg milyen lett.



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

5 megjegyzés:

  1. Miért nem sikerülnek az én sütijeim ilyen szépre?

    Nagyon ínycsiklandóan néz ki a sütid, és biztosan nagyon finom is!!

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom lett rebarbarával

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a rebarbarás visszajelzést :)

    VálaszTörlés
  4. Mária! A Te süteményeid is legalább ilyen szépek!!! Remélem kipróbálod a sütit és ízleni fog!

    VálaszTörlés