Szépen lassan pótolom a saláta receptjeimet is, nehogy feledésbe merüljenek :) Továbbra is készülnek nálam saláták, de azért a szívem közepén még mindig a sütemények és a kelt tészták állnak. Remélem azzal, hogy ezt a kijelentést leírtam, nem hízom újabb kilót :)
Tehát mediterrán burgonyasaláta (krumplisaláta, kinek hogy tetszik)
Ez azért nem annyira light-os saláta, de azért mégsem lehet mindig zöld leveleket rágni. Ezt a salátát Stahl Judit Büntetlen örömök című könyvében találtam. Az eredeti receptet 4 személyre készítettem el, tehát a könyvben leírt mennyiségeket módosítottam, illetve friss fűszernövényt használtam a szárított helyett. Ja és használtam kaprot is.
Mediterrán burgonyasaláta |
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya (kockákra vágva)
- só
- 2 piros húsú kaliforniai paprika (fél centis csíkokra vágva)
- 3 evőkanál olivaolaj
- 10 dkg fekete magozott olajbogyó
Az öntethez:
- 2 kis pohár joghurt
- 2 kávéskanál citromlé
- 1 kávéskanál apróra vágott oreganó
- 1 kávéskanál apróra vágott rozmaring
- 1 kávéskanál apróra vágott kapor
- 1 dl víz
- só és frissen őrölt bors
A burgonyát a szokásos módon sós vízben megfőzzük. (Stahl Judit erről a mozzanatról 6 mondatban ír....:). A kaliforniai paprikát az olivaolajon megpuhítjuk. Amikor megpuhult, akkor szűrőlapáttal kiszedjük a serpenyőből. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntjük a joghurtot, a citromlevet, a vizet és fűszerekkel együtt összemelegítjük takaréklángon (nem kell forralni!!!). Sózzuk, borsozzuk.
Az olajbogyókat félbevágjuk, összekeverjük a paprikacsíkokkal és a főtt krumplikockákkal. Ráöntjük az öntetet és jól összekeverjük.
Tényleg finom langyosan is.
Jó étvágyat!
Jól hangzik.
VálaszTörlésFincsi!
VálaszTörlés