Krémlevesek kísérőjének javaslom ezt a pikáns sós muffint. Ez 24 darabos mini muffin formában készült, de természetesen hagyományos 12 darabosban is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 15 dkg sárgarépa - tisztítva, apróra vágva
- 1-2 evőkanál vegyes zöldfűszer - nálam: petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom - apróra vágva
- 21 dkg finomliszt
- 4 dkg finom zabpehely
- 3 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- bors
- fél teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál pirított hagyma
- 2 tojás
- 0,5 dl étolaj
- 12 dkg reszelt sajt (pl.: ementáli)
- 2,5 dl kefír
A sütőformák kikenéséhez:
- vaj
Először is a sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Készítsük elő a muffinformánkat, vajazzuk ki, vagy tegyünk bele papírkapszlikat. Egy tálban összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, a sütőport. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a pirított hagymát. Belekeverjük az apróra vágott sárgarépát és a zöldfűszereket is.
Egy másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk az olajat, a kefírt és a sajtot és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és könnyedén összedolgozzuk.
A tésztát a sütőformába töltjük és az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A mini muffinok 16-18 perc alatt elkészültek.
Jó étvágyat kívánok!
De jó, ezt vittem.
VálaszTörlésJuj de guszták! Én is kísérleteztem sonkással és annyira tetszett a sós verzió, hogy biztosan készítek még ilyet-olyat! :)
VálaszTörlés