2011. június 5.

Pikáns mini muffin

Krémlevesek kísérőjének javaslom ezt a pikáns sós muffint. Ez 24 darabos mini muffin formában készült, de természetesen hagyományos 12 darabosban is elkészíthető.



Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgarépa - tisztítva, apróra vágva
  • 1-2 evőkanál vegyes zöldfűszer - nálam: petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom - apróra vágva
  • 21 dkg finomliszt
  • 4 dkg finom zabpehely
  • 3 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • bors
  • fél teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál pirított hagyma
  • 2 tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 12 dkg reszelt sajt (pl.: ementáli)
  • 2,5 dl kefír
A sütőformák kikenéséhez:
  • vaj
Először is a sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Készítsük elő a muffinformánkat, vajazzuk ki, vagy tegyünk bele papírkapszlikat. Egy tálban összekeverjük a lisztet, zabpelyhet, a sütőport. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a pirított hagymát. Belekeverjük az apróra vágott sárgarépát és a zöldfűszereket is.

Egy másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk az olajat, a kefírt és a sajtot és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és könnyedén összedolgozzuk.

A tésztát a sütőformába töltjük és az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A mini muffinok 16-18 perc alatt elkészültek.

Jó étvágyat kívánok!




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Juj de guszták! Én is kísérleteztem sonkással és annyira tetszett a sós verzió, hogy biztosan készítek még ilyet-olyat! :)

    VálaszTörlés