2011. június 15.

Mindenes tészta

Ezt a tésztát Zsuzsa oldalán találtam, és azért fogott meg, mert a tészta bevezetőjében azt írta, hogy a mai rohanó világunkban nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában. Nos, ezzel nagyon egyetértek, és azzal is, hogy a leveles tészta népszerű, gyakran használt "segéd" sokunk konyhájában. Ezzel a tésztával egyszerre nyerünk egy nagyon jó, mindenre használható tésztát (gondolom innét a név, hogy mindenes tészta), és olcsóbb, mint a jó minőségű bolti leveles tészták. Ha pontos akarok lenni, akkor ez a tészta a leveles-vajas tészták keveréke. Nem is papolok többet, jöjjön a mindenes tészta receptje.

Ezt a tésztát a felhasználást megelőző este csupán össze kell gyúrni, és a hűtőben letakarva pihentetni. Másnap már hajtogatás és pihentetés nélkül azonnal felhasználható.


Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt
  • 22 dkg hideg vaj
  • 2 dl tejföl
  • kevés só

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és cipót formálunk belőle (vagy több cipót, attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni a tésztából). Azért fontos, hogy mit szeretnénk készíteni a tésztából, mert másnap már csak nyújtani szabad, újra összegyúrni nem szabad! A recepthez írt mennyiségeket tartsuk be, ne lisztezzük túl a tésztát!

A tészta bármire használható, amire a vajas tésztát vagy a leveles tésztát használjuk.

Hamarosan jön egy pizzás csiga mindenes tésztából!










Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon jó!
    Szép színes!
    Igaz a gyerkőceim nem ehetnem belőle, mert allergiások, de délután megcsinálom a férjem kedvéért.
    Nálunk a nagyobbik gyerkőc holnap kezdi a sulit (mi is izgulunk), ma van az évnyitó, jön a család.
    Majd megírom nálunk milyen gyorsan fogyott el. :)))

    VálaszTörlés
  2. Móni! Próbáld ki, szerintem nagyon finom, ügyes vagy te, kísérletezd ki a tejmentes verzióját! Drukkolok a sulikezdéshez! Várom a visszajelzést!

    VálaszTörlés