2011. augusztus 30.

Csiga... már megint

Tegnap elkezdte az én édes nagyfiam az óvoda nagycsoportját. Míg neki ez semmi problémát nem okozott, addig én tiszta lelkibeteg voltam, hogy ilyen gyorsan nagycsoportos lett, és hamarosan iskola (már most izgulok.....). Erre az egyik óvónéni még inkább rátett egy lapáttal, ugyanis amikor Olivérért mentem délután, és szóltam neki, hogy "bébikém gyere", az óvónéni mondta, hogy már nem sokáig hívhatom bébinek.... :(((

Rengeteg élmény érte már ebben a két napban is, ma például egy kisebb sötétbarna kavicsot hozott haza, amely - mint kiderült - megkövült dinómáj!!! Hogy miért pont "máj", arra nem tért ki, csak arra, hogy a barátjával kettő megkövült dinómájat találtak, és az egyiket elhozta. Majd gondosan elrejtette az egyik zsebében.... (csak el ne felejtsem mosáskor a régészeti leletet!!!)

A sörkorcsolya, amit most hoztam, nagyon népszerű volt, erre abból következtetek, hogy villámgyorsan eltűnt a tálcáról. Pedig tartottam tőle, hogy a fagyasztott medvehagyma majd nem lesz annyira jó, de szerencsére tökéletesen "üzemelt".

Medvehagymás füstölt sajtos csiga


Hozzávalók:




Tetejére:

  • 1 tojás
  • pici reszelt sajt

A sütést megelőző este elkészítjük a mindenes tésztát. A hűtőben letakarva pihentetjük egy éjszakát (vagy legalább pár órát).

A medvehagymát nagyon apróra vágjuk. (Ha fagyasztott volt, akkor kiengedjük, a levét kifacsarjuk, majd apróra vágjuk). A snidlinget megmossuk, leszárítjuk és szintén apróra vágjuk. A medvehagymához és a snidlinghez hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt sajtot és 2-3 evőkanál tejfölt. Alaposan összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd megkenjük a masszával. Feltekerjük és éles késsel 1 centiméter széles darabokat vágunk belőle. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal. Előmelegített, kb. 190-200 fokos sütőben 18 perc alatt megsütjük.

További sós csigáim mindenes tészta felhasználásával:

  1. Pizzás csiga
  2. Ajváros sajtos csiga







Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom csigát készítettél:) Ez az anyukák sorsa, csak nőnek a gyerekeink, mint a gomba és csak úgy veszik az új akadályokat az életben:)Minket jobban megvisel, mint őket.

    VálaszTörlés
  2. Ez a változat is tetszik. :)))

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu, abszolút igazad van!

    Petra, örülök, hogy tetszik

    VálaszTörlés