2011. augusztus 26.

Öntött pite

Egyszerű, olcsó és ízlik a gyerkőcöknek. Kell ennél több? Igaz, nem egy vendégváró sütemény, pusztán egy egyszerű édesség laktató leves után, de bejött.

Öntött pite (ismert Tejes pite néven is)

Öntött pite

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 10-12 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
Tetejére:

A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk, csomómentesre keverjük, de nem szükséges állni hagyni. A masszát egy kb. 20 x 33 cm-es tepsibe öntjük és 190 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. A massza magassága ne haladja meg a 2 centimétert, nehogy nyers maradjon a közepe. Érdemes az utolsó 20 percben letakarni alufóliával. Enyhén rezgős, pudingos állagú egyszerű süteményt kapunk.

Az őszibaracklekvárt kevés vízzel felforrósítjuk és ráöntjük a tetejére.

Tipp:

Ha "bonyolítani" szeretnénk a történetet, akkor szerintem tehetük bele almaszeleteket, vagy meggyet. Mihelyt kipróbálom, lesz bejegyzés :)





Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

4 megjegyzés:

  1. Én is csináltam már tejespitét, csak erdei gyümölccsel. Úgy is nagyon finom volt, de baracklekvárral is szívesen megenném...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó recept, talán régebben ettem ilyet, mikor anyu sütött...Én még nem csináltam, de ki fogom próbálni!! Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  3. Guszta lett, én is mentem a receptedet. :)))

    VálaszTörlés
  4. Lányok, remélem mindenkinek tetszeni fog! Szerintem jó kis babgulyás után igazán finom második fogás :)

    VálaszTörlés