A csirkemell pástétom és a szicíliai padlizsánragu után íme a harmadik szendvicskrém, amit készítettem szombaton. A szendvicskrém leginkább a frissen készített cementre emlékeztetett, de az íze finom volt :) Érdekes módon Milosnak ez a cukkini kockás szardíniakrém ízlett a legjobban, pedig szinte biztos voltam benne, hogy a másfél évesekhez a csirkemell pástétom áll a legközelebb. Hiába, ízlések és pofonok különbözőek....
Szendvicskrémek |
Szardíniakrém cukkinivel
Szardíniakrém cukkinivel |
Hozzávalók:
- 2 doboz szardíniakonzerv (kb. 180-200 g összesen)
- 30 dkg cukkini
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál kapribogyó
- frissen őrölt bors
Előkészítés:
- A szardíniákat alaposan lecsepegtetjük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A cukkinit megmossuk, és hámozás nélkül apró kockákra vágjuk.
- A kapribogyót szintén lecsepegtetjük.
Elkészítés:
- A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit. A cukkinit megpároljuk.
- A szardíniát és a kapribogyót krémesre turmixoljuk.
- Amikor a cukkini kockák elkészültek, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a szardíniakrémbe keverjük őket.
- A krémet borsozzuk, esetleg sózzuk, ha szükséges.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése