2011. augusztus 10.

Szardíniakrém cukkinivel

A csirkemell pástétom és a szicíliai padlizsánragu után íme a harmadik szendvicskrém, amit készítettem szombaton. A szendvicskrém leginkább a frissen készített cementre emlékeztetett, de az íze finom volt :) Érdekes módon Milosnak ez a cukkini kockás szardíniakrém ízlett a legjobban, pedig szinte biztos voltam benne, hogy a másfél évesekhez a csirkemell pástétom áll a legközelebb. Hiába, ízlések és pofonok különbözőek....

Szendvicskrémek




Szardíniakrém cukkinivel

Szardíniakrém cukkinivel

Hozzávalók:

  • 2 doboz szardíniakonzerv (kb. 180-200 g összesen)
  • 30 dkg cukkini
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • frissen őrölt bors
Előkészítés:

  1. A szardíniákat alaposan lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. A cukkinit megmossuk, és hámozás nélkül apró kockákra vágjuk.
  4. A kapribogyót szintén lecsepegtetjük.

Elkészítés:

  1. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit. A cukkinit megpároljuk.
  2. A szardíniát és a kapribogyót krémesre turmixoljuk.
  3. Amikor a cukkini kockák elkészültek, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a szardíniakrémbe keverjük őket.
  4. A krémet borsozzuk, esetleg sózzuk, ha szükséges.

Jó étvágyat!




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése