2011. augusztus 10.

Szicíliai padlizsánragu

Ígéretemhez híven jön még egy, bagetthez vagy kenyérhez adható majdnem szendvicskrém. Jobban mondva egy ragu.


Szicíliai padlizsánragu

Hozzávalók:

  • 1 kisebb padlizsán (kb. 35-40 dkg)
  • 3-4 darab paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 15 szem kimagozott olajbogyó
  • 1 teáskanál apróra vágott kapribogyó
  • olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oreganó vagy 3-4 szál friss oreganó apróra vágva
  • só, frissen őrölt bors
Előkészítés:

  1. A padlizsánt megmossuk, szárait levágjuk, apróra kockázzuk. Műanyag tálba téve besózzuk és negyed órára állni hagyjuk.
  2. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk és héjukat eltávolítjuk. A meghámozott paradicsomokat szintén kockákra vágjuk. Vagy csíkokra.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  4. A fokhagymát megtisztítjuk.
  5. Az olajbogyókat lecsepegtetjük és karikákra vágjuk. A kapribogyót szintén lecsepegtetjük és nagyon apróra vágjuk.
Elkészítés:

  1. A padlizsánt alaposan kinyomkodjuk. A vöröshagymát két evőkanál olívaolajban megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Erős tűzön 6-8 percig pirítjuk. 
  2. Ezután az előkészített paradicsomot, kapribogyót, olajbogyót, oreganót beletesszük, valamint belenyomjuk a 2 fokhagymát is.
  3. Fedő nélkül tovább főzzük kb. 8 percig, közben sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor elkészült a ragu, kihűtjük (nem kell hűtőben behűteni). Tálalhatjuk melegen is.

Tipp:

Figyeljünk a sózásnál, mert a kapribogyó sós! Tehetünk bele cukkinit is.

Az ötlet Lajos Mari - Hemző Károly: 99 Vendégváró 33 Színes ételfotóval című könyvéből származik.


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

5 megjegyzés:

  1. A padlizsánért nem igazán rajongok, de ezt a finomságot megkóstolnám. :))))

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet, még nem ettem...Az egész könyv sorozat meg van, szoktam belőle én is főzni...

    VálaszTörlés
  3. Istenien néz ki, én imádom a padlizsánt minden formában:)

    VálaszTörlés
  4. Kriszta, nekem a házi süteményes rész van még meg, de lehet Jézuska hozni fog még.... Melyiket találod a legjobbnak?

    VálaszTörlés
  5. Trollanyu, én is szeretem a padlizsánt. Padlizsánkrém is készült már, de az annyira gyorsan elfogy, hogy soha nem marad fotózható mennyiség :)

    VálaszTörlés