Gazdasszony levese
Gazdasszony levese |
Hozzávalók:
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 4 dkg zeller
- 1-2 darab zellerlevél
- 5 dkg gomba
- 5 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- 1 liter paradicsomlé
- 2 dl víz
- pici só
- kb. 1 evőkanál cukor - ízlés szerint
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a zöldségeket, a zöldborsót és a gombát is. Amikor a zöldségek félig puhák, felöntjük a paradicsomlével, vízzel, sózzuk, majd készre főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá kevés kristálycukrot is.
Tipp:
Más zöldségeket is használhatunk, akár kelbimbó-sárgarépa-karfiol-karalábé megoldást is el tudnék képzelni. Természetesen saját készítésű paradicsomlét is használhatunk, én boltit használtam.
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2004. februári szám
Nagyon finom lehet, főleg hogy nagy levesesek vagyunk
VálaszTörlésFinom zöldségleves, vagyis nélunk legalábbis ez a neve.
VálaszTörlésRégen jártam nálad!:( Most viszont a legjobbkor, mert ez a leves jó ötlet, van hozzá mindenem! Holnap kipróbálom!:)
VálaszTörlésNagyon finom kis zöldségleves:) Mi is nagyon szeretjük, én mindent belerakok,ami éppen otthon van.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, guszta! Biztos azért ez a neve mert sok minden van benne, gazdagon van benne a zöldség! Ez csak találgatás részemről!
VálaszTörlés