2011. szeptember 14.

Gazdasszony levese

Fogalmam sincs, miért gazdasszony levese a neve, lehet, hogy csak szimplán egy fantázianév. De igazából nem is számít, mert a fiúknak nagyon ízlett, nekem pedig azért is tetszett, mert gyorsan elkészült.

Gazdasszony levese

Gazdasszony levese

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 4 dkg zeller
  • 1-2 darab zellerlevél
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 dl víz
  • pici só
  • kb. 1 evőkanál cukor - ízlés szerint
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a zöldségeket, a zöldborsót és a gombát is. Amikor a zöldségek félig puhák, felöntjük a paradicsomlével, vízzel, sózzuk, majd készre főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá kevés kristálycukrot is.


Tipp:

Más zöldségeket is használhatunk, akár kelbimbó-sárgarépa-karfiol-karalábé megoldást is el tudnék képzelni. Természetesen saját készítésű paradicsomlét is használhatunk, én boltit használtam.

Forrás: Kiskegyed Konyhája 2004. februári szám



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, főleg hogy nagy levesesek vagyunk

    VálaszTörlés
  2. Finom zöldségleves, vagyis nélunk legalábbis ez a neve.

    VálaszTörlés
  3. Régen jártam nálad!:( Most viszont a legjobbkor, mert ez a leves jó ötlet, van hozzá mindenem! Holnap kipróbálom!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom kis zöldségleves:) Mi is nagyon szeretjük, én mindent belerakok,ami éppen otthon van.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, guszta! Biztos azért ez a neve mert sok minden van benne, gazdagon van benne a zöldség! Ez csak találgatás részemről!

    VálaszTörlés